2022’nin Kahramanları ve Kötü Adamları
top of page

2022’nin Kahramanları ve Kötü Adamları



Futbol, kötü adamların ve kahramanların oyunudur. Kazananlar, kaybedenler, örnek alınması gerekenler ve kesinlikle alınmaması gerekenler..


Geçtiğimiz 12 ay, yeni kahramanların ve kötü adamların ortaya çıkmasına vesile oldu.


FourFourTwo, bu yıl yeteneklerini iyilik için kullananların ve kullanmayanların listesini çıkardı…


Kahramanlar


1) Lionel Messi


Yedi Ballon d'Or kazanmasına, bir takvim yılında 90'dan fazla gol atmasına, takımları şampiyonluklara sürüklemesine ve Avrupa'da düzenli olarak parlamasına rağmen o muhteşem altın kupayı kazanana kadar onu inkar edenler vardı.


18 Aralık 2022'den önce de bir kahramandı ve sonuç ne olursa olsun öyle kalacaktı. Ama bu yıl, her zamankinden daha fazla kahraman. Artık kariyeri boyunca kazanamadığı tek kupaya da sahip. 2022 yılı listeleri onsuz olamaz.


2) Jack Daniels


Jake Daniels'ın gay olduğunu açıklayarak gösterdiği cesaret, çoğumuzun asla bilmek zorunda kalmayacağı bir şey.


Bu tür bir cesaret, birini kahraman yapmaya yeter. Şimdi, o, diğer pek çok kişinin izleyeceği bir yolu umutla yürümek için bir simge oldu. Futbolda LGBTQ+ topluluğu için hâlâ çok uzun bir yol var ama Daniels gibi rol modellerin spora öncülük etmesi olumlu bir durum.


3) Achraf Hakimi


2022 Dünya Kupası’nın yıldızlarından. Hakimi, birçok nedenden ötürü bir kahramandır. Sadece bir penaltı atışında sakin bir şekilde İspanya’yı elediği için veya turnuva boyunca neredeyse gol yemeyen dörtlü savunmanın en sağındaki hızlı isim olduğu için de değil.


Faslı futbolcuların anneleri kalpleri fethetti. Hakimi’nin Instagram hesabından yaptığı paylaşım ise bizi duygulandırmaya yetti.


4) Ehsan Hajsafi


Bazı ülkeler sarı kart tehdidiyle “One Love” kol bandı takmaktan caydırılırken Ehsan Hajsafi çok daha fazlasını riske etti. İran kaptanı, şiddetle cezalandırılan İran'daki hükümet karşıtı kitlesel protestolar hakkında doğrudan konuştu ve milli marşı söylemeyi reddeden bir takıma liderlik etti.


"Şartları inkâr edemeyiz. Ülkemizdeki koşullar iyi değil ve oyuncular da bunu biliyor. Buradayız ama bu onların sesi olmamamız veya onlara saygı duymamamız gerektiği anlamına gelmiyor. Umarım şartlar insanların beklentileri doğrultusunda değişir."


İran vatandaşları hükümeti protesto ettikleri için ölüm cezasına çarptırıldı. Ancak Hajsafi, ezilenlere ses vermek ve protestolara küresel bir ışık tutmak için kendi güvenliğini riske attı.


Kötü Adamlar


1) Diego Costa


Diego Costa, sektörün gördüğü en büyük kötü adamlarından biridir. Bu nedenle, İspanyol'un Chelsea kariyeri sırasında hiç kırmızı kart görmediğini fark etmek FFT için büyük bir sürpriz oldu.


Messi'nin Lusail'de koleksiyonunu tamamlaması gibi, Diego Costa'nın zafer anı bu yıl Brentford'da, uzatmaların yedinci dakikasında geldi. Wolves kariyerinin yalnızca altıncı maçında, Premier Lig'deki ilk kırmızı kartını aldı. Geri dönmen güzel Diego.


2) Leandro Parades


Zinedine Zidane'ın sakinliğini bir anlık kaybetmesi ona bir dünya şampiyonluğuna mal oldu. Hollanda 2010'da sertliği seçti ve kaybetti. Çirkeflerin galip gelmesi çok sık görülen bir durum değil. Ancak kimse bu çirkefliği Parades kadar iyi yapamadı.


Weghorst, Arjantin-Hollanda maçını attığı 2 golle Hollandalıların lehine çevirdi. Ancak Parades, durumu değiştirdi. Topu var gücüyle Hollanda yedek kulübesine vuran Parades, takım arkadaşlarını maçın içine sokarken Van Dijk’a da sarı kart aldırdı.


Arjantin, penaltılarda maçı kazandıktan sonra Hollanda takımına gösterdiği tepkilerle akıllarda yer etti. Messi kahramandı, Parades ise kötü adam. Ancak kendisi, kötü adam olmaktan çok zevk alıyor gibiydi.


3) Gana Teknik Heyeti


Selfie istemenin yeri ve zamanı var. Örneğin, çoğumuz romantik bir yemek sırasında bir Premier Lig yıldızının sözünü kesmememiz gerektiğini biliriz. Ancak markette gördüğümüzde ise onlara yanaşabileceğimizi hissederiz.


Tottenham'ın yıldızı Son Heung-min'in, Dünya Kupası’nda ilk iki maçı sonrası pek de mutlu değildi. Gana’ya kaybettikleri 3-2’lik maç sonrası sahada ağlarken Gana antrenörlerinden üçü, Korelinin etrafını sardı. Onu teselli etmek için değil, selfie istemek içindi.


4) Gianni Infantino


Geçmiş FIFA başkanları, kendini beğenmişti. Şüpheli kararlar aldılar. Taptığımız sporu sorgulamamıza neden oldular. Ama şans eseri, her zaman oyuncuları desteklediler. Gianni Infantino, her fotoğraf fırsatına kendisini dahil etti.


Çoğu FIFA başkanı, Dünya Kupası öncesi kamu spotu niteliğinde bir açılış konuşması yapmadı. Kupa tarihinin gördüğü en kötü açılış konuşmalarından biriydi.


Katar rejisi, tribünlerden gelen yuhalamalar nedeniyle onu koltuğunda otururken göstermeyi bıraktı. Yine de Infantino istediğini aldı. Tüm zamanların en tartışmalı Dünya Kupası'nın yüzü oldu. Sahada kahramanlar, saha dışında bir süper kötü adam vardı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page