2023'ün En İyi Futbol Sponsorlukları
top of page

2023'ün En İyi Futbol Sponsorlukları

Güncelleme tarihi: 28 Oca


2023 yılı farklı açılardan zorlu bir yıl olsa da reklam sektörü açısından parlak bir yıl olarak dikkat çekti. Reklamlar, özellikle kitleleri peşinden sürükleyen futbola ayrı bir ışık tuttu.


Galatasaray’ın yıldız golcüsü Mauro Icardi’den Fenerbahçe’nin gözdesi Edin Džeko’ya, efsane kaleci Fernando Muslera’dan, Lucas Torreira'ya kadar farklı reklam kampanyalarında futbolun yansımalarını gördük.


2023 yılı geride kalırken markalar hangi kampanyalarla 2023’e adını yazmış gelin birlikte bakalım…



15. Kadın Futbol Milli Takımları'na Dev Destek / Sürat Kargo


Sürat Kargo geçtiğimiz sezon, Kadın Futbol Milli Takımları’na da güç katmak için milli takımımızı destekleme kararı alarak TFF ile sponsorluk anlaşması imzadı.


TFF Riva Tesisleri’nde gerçekleşen törenle resmiyet kazanan sponsorluk anlaşması kapsamında Sürat Kargo, Kadın Futbol Milli Takımlarının ana sponsoru unvanını iki yıl süreyle üstlendi.



14. "Türkiye’de kadın futbolu VAR” / Visa Türkiye 


Toplumdaki alışılagelmiş cinsiyet kalıplarını sorgulamak, futbol sahalarından başlayarak kadınları rol model olarak konumlandırmak ve ‘yapamazsın’ları ‘yapabilirsin’e dönüştürmek için ideal bir zemin sunan kadın futbolunda Visa, farkındalığı artırmak için Türkiye’de FIFA Kadınlar Dünya Kupası 2023 ile eş zamanlı olarak “Mavi Düdük” projesini hayata geçirdi.


Proje ile kadın futbolundaki ön yargılara dur demek üzere mavi düdükleri sembol olarak belirleyen marka, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi’nde dev bir mavi düdük sergiledi. Ayrıca sokaklarda, tribünlerde, alışveriş merkezlerinde hep birlikte düdük çalarak “Türkiye’de kadın futbolu VAR” söylemini gerçekleştirdi.



13. Hayatın Her Anında, Yanında / Petrol Ofisi Sosyal Lig Games


Süper Lig'e özel fantezi futbol oyunu Petrol Ofisi Sosyal Lig, futbol dünyasına renk katmaya devam ediyor.

2023 yılında oyundaki gücünün yanına futbol içeriklerini de ekleyen Petrol Ofisi Sosyal Lig, FourFourTwo Türkiye ile yaptığı anlaşma sonrası özel röportajlar, haberler, konu dosyaları ve özgün içerikleriyle dikkat çeken bir platforma dönüşmüştü.

Sezon boyunca birbirinden özel hediyeleri ve oyunun heyecanını futbolseverlerle buluşturan Petrol Ofisi Sosyal Lig, FourFourTwo Türkiye ile birlikte dünyanın önde gelen içerik üreticisi Fabrizio Romano özel röportajını sevenlerine sunmuştu.


Petrol Ofisi Sosyal Lig, hazırladığı reklam filmiyle oyunun kazanma ruhuna dikkat çekerek futbolun tutkusunu her an yaşamaya davet etti.







12. UEFA Şampiyonlar Ligi Topu İstanbul Boğazı'nda / Adidas


2023 yılında reklam sektörüne damga vuran CGI teknolojisini Adidas, İstanbul’da gerçekleşen UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için kampanyasında kullandı.


Marka, 10 Haziran’da İstanbul’da gerçekleşen UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için özel tasarlanan topun İstanbul Boğazı’ndaki CGI teknolojisiyle hazırlanan görüntüsünü paylaştı. 



11. 100. Yılda Milli Takıma Tam Destek / McDonald's


 Kadın ve Erkek Milli Takımlar resmi sponsorluğu ve eMilli Takımlar ana sponsorluğu ile Türk futboluna desteğini sürdüren McDonald's, bu desteğini 2026 yılına kadar sürdürüyor.


 McDonald’s Türkiye CEO’su Mwaffak Kanjee, McDonald’s Türkiye olarak, Cumhuriyetin 100. yılında da Milli Takımlara olan desteklerini gururla sürdürdüklerini açıkladı.



10. Eğlence Bilyoner'e Girdiğin An Başlar / Bilyoner


2023'te kuruluşunun 20. yılını kutlayan, online spor şans oyunları platformu Bilyoner, sporu ve eğlenceyi buluşturan özelliklerini, reklam kampanyasında duyurdu. Kampanyanın çatısını belirleyen

Bilyoner'in reklam filminde, düğünlere istemeden giden katılımcıların yaşadığı anlar esprili bir dille anlatılıyor.

Düğün salonundaki detaylar, bir spikerin gözünden futbol maçlarına özgü coşkulu bir anlatım ve ifade biçimi ile aktarılırken reklam filminde "Zoraki gittiğin düğünü eğlenceli hale getirmenin tek yolu Bilyoner" mesajı veriliyor.





9. Beşiktaş Kadın Futbolunda Dev İş Birliği / United Payment


Beşiktaş JK ile geçtiğimiz sezon Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımı’nın şort sponsorluğunu üstlenen United Payment, ‘kadınların hayatın her alanında varlıklarını güçlü bir şekilde sürdürmeleri’ gerçeğine duydukları ortak inançla iş birliklerini bir adım ileriye taşıdı. 


United Payment, Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’nın isim ve forma göğüs sponsoru oldu. Beşiktaş JK ile United Payment arasında yapılan anlaşmayla birlikte, Beşiktaş JK Kadın Futbol Takımının adı ‘Beşiktaş United Payment Kadın Futbol Takımı’ oldu.



8. Beşiktaş Stadyumuna Yeni İsim / Tüpraş


Geçtiğimiz yılın bir diğer önemli sponsorluğu ise Beşiktaş’ın stadyum isim ve reklam hakları için Tüpraş ile 3 yıllığına anlaşması oldu.


Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada, Tüpraş ile 2023-2024 sezonundan başlamak üzere 3 sezon için geçerli olacak stadyum isim hakkı ve reklam sözleşmesi imzalandığı bildirildi.



7. Trabzonspor Stadyumuna Yeni İsim / Papara


Papara, Trabzonspor’la, Akyazı Stadyumu'nun 1 yıldır boşta olan isim hakkını da içeren kapsamlı bir sponsorluk anlaşması imzaladı.


5 yıllık sponsorluk anlaşmasıyla Akyazı Stadyumu’nun ismi ‘Papara Park’ olarak değişti.



 6. “Her Nefeste Birlikteyiz” / DenizBank


 Türkiye Milli Futbol Takımları ana sponsoru DenizBank, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde milli takıma desteğini sürdürdüğünü yayınladığı reklam filmiyle duyurmuştu.


 Reklam filminde; balıkçıdan öğrenciye, esnaftan çocuklara Türkiye’nin birçok yüzünün match split tekniği sayesinde milli takımla bir araya geldiği reklam filminde, “Her Nefeste Birlikteyiz” mesajı vurgulanıyor.





5. Edin Dzeko Maça Yetişiyor / Aygaz


Aygaz, otogaz ürünü Aygaz 100+ Oktan’ı dikkat çekici reklam filmiyle müşterilerine sundu. Filmde Fenerbahçe’nin yıldız forvet oyuncusu Edin Dzeko rol aldı. 


Reklamda bir taraftarın, aracının lastiğinin patladığı için yolda kalan Edin Dzeko’yu, Aygaz 100+ Oktan’ın yüksek performansıyla maça yetiştirmesi konu ediliyor.






4. Süper Lig ve 1. Lig’e Yeni İsim Sponsoru / Trendyol


Trendyol, 2023- 2024 sezonunda Süper Lig ve 1. Lig'in isim sponsoru oldu. Türkiye Futbol Federasyonu ile imzalanan anlaşmayla birlikte 2023-2024 sezonunda Süper Lig, “Trendyol Süper Lig” adıyla oynanmaya devam ediyor. 


Geçtiğimiz yıl yaşanan deprem nedeniyle ligden çekilmek zorunda kalan takımların da mücadeleye devam ettiği Süper Lig’de 20 takım yer alıyor.


Trendyol, Süper Lig’de şampiyonluk için mücadele eden kulüplere önemli bir katkı sağlarken, Türk kulüplerinin Avrupa yolculuklarına da destek veriyor.



3. Bonus Taktiği / Bonus


Garanti, Bonus’un Galatasaray taraftarlarına özel sunduğu GS Bonus avantajlarını, BonusTV üzerinden yayınladığı reklam filmi serisi ile duyurdu. 


Galatasaray’ın sevilen oyuncularından; Muslera, Icardi, Torreira ve Kerem Demirbay’ın yer aldığı seride, GS Bonus’un hem taraftarlara hem Galatasaray’a çeşitli avantajlar sağladığı vurgulanıyor.






2. “İçimden geldi” / Zen


Zen Pırlanta’nın yeni marka yüzü ünlü sporcu Mauro Icardi ve eşi Wanda Nara oldu.


İkilinin yer aldığı reklam filmlerinde “İçimden Geldi” teması ile, sadece özel anlarda değil, her an sevdiklerimize duygularımızı ifade edebileceğimiz ve bu anları ölümsüz kılacak en güzel armağanın Zen pırlantaları olduğu vurgulanıyor.







1.Gücümüz Onlarla / Petrol Ofisi


Hem Fenerbahçe hem de Galatasaray kadın futbol takımlarına isim sponsoru olarak kadın futbolunun gelişmesinde tarihi bir rol üstlenen Petrol Ofisi Grubu, bu rolünü yaptığı büyük iletişim çalışmalarıyla başka bir boyuta taşıdı.


“Güç onlarda, gücümüz onlarla” sloganıyla başlattığı kampanyasında kadın futboluna büyük bir ilgi yarattı. 


Kullandığı iletişim araçları ve sosyal mesajlarıyla 2023’ün şüphesiz en güçlü futbol iletişim çalışmasıydı.


Türkiye’nin enerji altyapı grubu Petrol Ofisi’nin TV, outdoor ve dijital kanallarda yayınladığı reklam kampanyasında, sponsor olduğu Fenerbahçe Petrol Ofisi ve Galatasaray Petrol Ofisi kadın futbol takımlarının farklı iki takımla yaptığı maçlardaki zorlu anlar ekrana taşınıyor.








0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page