Afrika Uluslar Kupası'nda Final Heyecanı
top of page

Afrika Uluslar Kupası'nda Final Heyecanı



Büyük bir heyecana sahne olan Afrika Uluslar Kupası'nda finalin adı belli oldu.

24 takımın kıyasıya mücadelesi ile başlayan turnuvada grup aşamalarında büyük sürprizler yaşandı. Son maçlar öncesi gruptan çıkma şansı mucizelere kalan Fildişi Sahili, grubunu en iyi üçüncülerden biri olarak bitirip ev sahibi olduğu turnuvada eleştirilerin odağında yoluna devam ederek finale yükseldi.

Fildişi Sahili ile aynı grupta yer alan Nijerya ise yenilgisiz bir şekilde yoluna devam ederek finale yükselen bir diğer takım oldu.

Afrika Uluslar Kupası'nda final, 11 Şubat Pazar günü TSİ 23:00'de oynanacak.


Cezayir Mısır ve Senegal Erken Veda Etti


1990 ve 2019 yıllarında Afrika Uluslar Kupası'nı müzesine götüren Cezayir, turnuvaya grup aşamasında veda ederek futbolseverleri şaşırttı. Cezayir, D Grubu'nu galibiyet alamadan tamamladı.


Mısır ise grupta gösterdiği performansla oynadığı üç maçtan da beraberlikle ayrılarak eleştirilerin odağında gruptan çıksa bile son 16 turu maçında Demokratik Kongo'ya penaltılarla yenilerek turnuvaya veda etti.


Son şampiyon Senegal, grubunda oynadığı tüm maçları kazanarak çıktığı son 16 turu maçında Fildişi Sahili'ne penaltılarla elenerek turnuvaya veda eden bir diğer ülke oldu.


Ev Sahibi Herkesi Şaşırttı


1992 ve 2015 yıllarında kupayı kazanan ev sahibi Fildişi Sahili, grupta oynadığı maçlarda sadece 1 galibiyet elde etmesine rağmen en iyi üçüncülerden biri olarak son 16 turu maçında son şampiyon Senegal ile karşılaştı. Son şampiyonu penaltılarla eleyen Fildişi Sahili, çeyrek final maçında ise Mali'yi uzatma dakikalarında 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.


Yarı finalde turnuvanın favori takımlarından Demokratik Kongo'yu 1-0 mağlup eden Fildişi Sahili, zorlukla çıktığı grubunun ardından adını finale yazdıran takım oldu.


Nijerya Yenilgisiz Finalde


A Grubu'nda oynadığı 3 maçtan 7 puan ile ayrılan Nijerya, son 16 turu maçında turnuvanın güçlü takımlarından Kamerun'u 2-0 yenerek çeyrel finalde Angola'nın rakibi oldu. Angola'yı da 1-0'lık skorla geçen Nijerya, yarı finalde ise Güney Afrika'yı penaltılarla eleyerek finale yükselen takım oldu.


Nijerya, Afrika Uluslar Kupası'nı dördüncü kez ülkesine götürmek için mücadele edecek.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page