Arda Güler'in Tarihi Transferi Tamamlandı
top of page

Arda Güler'in Tarihi Transferi Tamamlandı

Güncelleme tarihi: 8 Tem 2023



Süper Lig'de geçirdiği günler sonrasında Fenerbahçe'den ayrılan Arda Güler, henüz 18 yaşında dünya devi Real Madrid'e imza attı. Genç yıldızın transferi, Madrid'de düzenlenen imza töreniyle tamamlandı. Eflatun beyazlı formayı sırtına geçiren Arda, resmen Real Madrid'in bir parçası oldu.


Arda, yaz döneminde bir kez olsun bile gündemden düşmedi. Son günlerde transfer dedikoduları artarken oyuncuya Milan, Borussia Dortmund ve Barcelona'nın da ilgisi olduğu biliniyordu. 


Bu konu hakkında konuşan oyuncu, "Barcelona da beni istedi ama Real Madrid sizi istediğinde konu kapanıyor. Real Madrid size bir teklif yapıyorsa bunu reddedemezsiniz" ifadelerini kullandı.


Real Madrid Başkanı Florentino Perez ise dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak nitelediği Arda Güler hakkında “Arda’yı dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak yetiştiren ailesine şükranlarımı sunuyorum. Evine, Madrid’e hoş geldin Arda” dedi.


Tercihini Real Madrid'den yana kullanan Arda, kulüp tarihinde forma giyen 3. Türk futbolcu olacak. Daha önce Nuri Şahin ve Hamit Altıntop, Jose Mourinho döneminde Madrid temsilcisinde ter dökmüştü.


Madrid'in 20 milyon € bonservis + 10 milyon € bonus ödeyeceği milli oyuncu, imza töreninde yaptığı açıklamada rekabete hazır olduğunu ve kiralık olarak başka bir takıma gitmeyeceğini de söyledi.

 

"Rekabete hazırım, oynamak için geldim. Kazanmak istiyorum. Bunun için her şeyi yapmak ve kendimi Real Madrid'de göstermek istiyorum. Kiralık gitmeyeceğim. Real Madrid'de kalacağım" sözlerini kullanan Arda, deneyimli oyuncu Luka Modric ve Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti ile de bu süreçte görüştüğünü vurguladı.


Arda, Süper Lig'in 22/23 sezonunda toplam 20 maçta görev alıp 4 gol ve 4 asist kaydetti. Fenerbahçe ile kariyerine bir de Türkiye Kupası şampiyonluğu ekleyen yıldız, yeni takımında 24 numaralı formasıyla mücadele edecek.


Transfermarkt, Real Madrid ile 6 yıllık sözleşme imzalayan Arda Güler için 15 milyon € piyasa değeri biçiyor.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page