Arsenal Balogun’u Kaybedebilir
top of page

Arsenal Balogun’u Kaybedebilir



Arsenal, sezon sonunda en umut verici gençlerinden birini AC Milan'a kaptıracak gibi görünüyor. İtalyan devi, Florian Balogun’u kadrosuna katmak için 30 milyon €’nun üzerinde bir teklif vermeye hazırlanıyor.


İtalyan basın kuruluşu Calciomercato'ya göre Rossoneri, Florian Balogun'u bu yaz ana transfer hedefi olarak belirledi. AC Milan, 21 yaşındaki oyuncuyu gelecek sezon ana santraforu yapmak istiyor. Balogun, bu sezonu Arsenal'den kiralık olarak gittiği Fransız temsilcisi Reims'te geçirdi ve şimdiye kadar 29 maçta 18 lig golü kaydetti.


Arteta, Balogun'un Reims'teki gelişimini izliyor ve İngiliz pasaportlu ABD’li oyuncuyu gelecek sezon Emirates'e geri getirmeye istekli görünüyor.


Balogun, bu sezon Ligue 1'i kasıp kavurduktan sonra Fransız otoriteler tarafından "sansasyonel" bir yetenek olarak tanımlandı. Hızı, bitiriciliği ve özellikle topsuz oyunu ile birçok övgü aldı.


Arsenal, bu sezon kadro derinliği konusunda problemler yaşadı. Mart ayında hem Gabriel Jesus hem de Eddie Nketiah aynı anda sakatlandı. Daha önce Balogun'un, Premier League’deki defans oyuncularına karşı mücadele edecek fizikselliğe sahip olmadığı düşünülüyordu ancak bu sezonki gelişimi fikirleri değiştirdi.


Bununla birlikte Balogun’un gelişimini, birinci forvet olarak oynayabileceği bir takımda devam ettirmek istediği belirtiliyor. Bu da oyuncunun, muhtemelen üçüncü tercih olarak kullanılacağı Arsenal’e dönmeye sıcak bakmamasına yol açıyor. Hal böyle olunca Avrupa’daki hedefleri ve geçmişi de göz önüne alındığında AC Milan’ın, Balogun için ilgi çekici bir yer olabileceği belirtiliyor.


Balogun'un Topçular ile olan sözleşmesi 2025'te sona eriyor. Bu nedenle oyuncu, bu yaz yeni bir anlaşma için müzakereleri başlatmayı açıkça reddederse Arsenal ondan para kazanmayı düşünmek zorunda kalabilir.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page