Arsenal City’nin Yıldızını İstiyor
top of page

Arsenal City’nin Yıldızını İstiyor



Arsenal, yeni sezon öncesinde yeniden yapılanma sürecine devam ederken Manchester City’den bir oyuncuyu daha kadrosuna katmayı planlıyor.


İspanyol medya kuruluşu Mundo Deportivo, Juventus'un da ilgilendiği iddia edilen Aymeric Laporte’un Mikel Arteta’nın en büyük transfer hedeflerinden biri olduğunu iddia etti. 28 yaşındaki İspanyol savunmacının, Pep Guardiola’nın Manchester City’deki tercihleri arasında geriye düştüğü için hayal kırıklığı yaşadığı bildirildi.


Guardiola, City'nin üçleme yaptığı tarihi sezonda savunmada Ruben Dias'ın yanı sıra Nathan Ake, John Stones ve Manuel Akanji gibi oyuncuları tercih etti. Hal böyleyken Laporte, takımda daha küçük bir role sahip oldu. Buna paralel olarak İspanyol oyuncunun, Guardiola’ya kariyerinde ilerlemek ve yeni bir meydan okumanın içinde yer almak istediğini söylediği öne sürülüyor.


Geçen sezonki şampiyonluk yarışından önce hem Oleksandr Zinchenko'yu hem de Gabriel Jesus'u satın alan Arsenal, son zamanlarda Manchester City'den düzenli olarak alışveriş yapıyor. Topçular, kritik anlardaki derinlik ve deneyim eksikliği nedeniyle bu sezon City’nin gerisinde kaldı.


Arsenal'ın şampiyonluğuna mal olduğu düşünülen kilit sebeplerden biri, takımın ana savunma oyuncusu William Saliba'nın sezonun sonlarına doğru birkaç maç boyunca kullanılamamasıydı. Arteta, Laporte'un varlığının bu sezon aynı türden bir durumun önüne geçebileceğine inanıyor.


Ancak City, 12 ay önce Zinchenko ve Jesus'u Arsenal'e satarken muhtemelen Londralıları Premier League şampiyonluğu için gerçek bir rakip olarak görmüyordu. Ancak bu durum, Topçular’ın geçen sezonun büyük bölümünü lider götürmesinden sonra artık değişti. Yeni şartların, Manchester City’nin Arsenal’a oyuncu göndermesini ne kadar etkileyeceği henüz belli değil.


Juventus, Etihad'da 5 Premier League ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanan Laporte'a büyük ilgi gösterirken oyuncu İngiltere'de kalmayı tercih edebilir.


Arsenal'ın West Ham United’ın kaptanı Declan Rice için 110 milyon €’yu aşan bir anlaşmanın eşiğinde olduğu düşünülüyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page