Arsenal N’Golo Kante’yi İstiyor
top of page

Arsenal N’Golo Kante’yi İstiyor


Arsenal, N'Golo Kante'yi Londra'da tutmak için iki yıllık bir anlaşma teklif etti.


Topçular, aslında Fransız oyuncuyu sadece Leicester City'den ayrılırken değil, Fransa'da oynadığı dönemde de istiyordu. Arsene Wenger'in Paris merkezli Suresnes'te bir tanıdığı vardı ve o zamanki Arsenal menajerine Kante’yi tanıtmıştı.


"Paris'te bir kulüpte oynuyordu." diyor Wenger SportBible'a. "En iyi yönetici arkadaşlarımdan biri, bana; 'Lütfen, elimde inanılmaz olduğunu bildiğimiz bir oyuncu var. Onu Fransa'da kimse istemiyor.' dedi. Onu arabasına aldı ve kulüp kulüp gezdirdi ve sonunda Fransa'nın üçüncü liginden bir kulüp N'Golo Kante'yi aldı."


İspanya merkezli Fichajes'in haberine göre, Kante'nin Chelsea'yle olan sözleşmesi bu yaz sona erecek ve oyuncu bu yaz Arsenal’e katılmayı kabul etti.


Haberde, "Şu anda oyuncuya hem İspanya hem de İngiltere'den teklifler var ancak tahmin ettiğimiz gibi oyuncunun tek düşüncesi Londra'da devam etmek." ifadeleri kullanıldı.


İronik bir şekilde, Kante'nin 2016'da onun yerine alınan Granit Xhaka'nın pozisyonuna geçmesi muhtemel.


İsviçreli oyuncu, Kuzey Londra'da inişler ve çıkışlar yaşadı ancak daha önce defansif bir orta saha oyuncusu olarak düşünülmesine rağmen 8 numara olarak Arsenal orta sahasında güvenilir bir oyuncuya dönüştü. Ataklara yardımcı olarak öne çıktı. Kante'nin de Stamford Bridge'de benzer bir kariyeri oldu. Bir defansif orta saha olarak başladığı Chelsea’de yıllar içinde gelişerek daha çok hücumda yer almaya başladı.


İspanya'dan gelen haberlere rağmen Kante'nin Arsenal'e transferi tamamlanmış bir anlaşma olmaktan çok uzak. Oyuncunun Arsenal’in teklifini kabul ettiği söylense de Mikel Arteta, orta sahada Kante yerine başka bir oyuncuyu tercih edebilir ve Kante'nin kendisi de başka bir kulüp için Topçular'ı reddedebilir.


32 yaşındaki oyuncuya Transfermarkt tarafından 20 milyon € değer biçiliyor.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page