Avrupa’daki Tek Temsilcimiz Başakşehir, Rakip Kopenhag
top of page

Avrupa’daki Tek Temsilcimiz, Bugün Yeni Bir Tarih Yazmak İçin Sahaya Çıkıyor. Rakip Kopenhag

Güncelleme tarihi: 20 Mar 2020

Portekiz devi Sporting’i tarihi bir sonuçla eleyen Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi son 16’da Kopenhag maçıyla bugün futbolseverleri ekran başına kilitleyecek. Bu sezon Avrupa arenasında yoluna devam eden tek temsilcimiz olan Başakşehir'in, bu zorlu dönemeci de başarıyla atlatacağına yürekten inanıyoruz. Tüm ülkenin kalbi bugün Başakşehir’le atacak. Ülke puanımız için de büyük önem taşıyan mücadelede Okan Buruk ve takımının tek hedefi, rövanş için avantajlı bir sonuçla Kopenhag’a gitmek.


Portekiz devi Sporting’i tarihi bir sonuçla eleyen Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi  son 16’da Kopenhag maçıyla bugün futbolseverleri ekran başına kilitleyecek.
Basakşehir vs Kopenhag

Serüvenin başında Roma ve Gladbach’ın yer aldığı grubu zirvede tamamlayıp tarihinde ilk kez Avrupa Ligi’nde son 32’ye kalmayı başaran Başakşehir, Portekiz’in güçlü takımlarından Sporting Lizbon’u da elemeyi başarıp göğsümüzü kabartmıştı. Bu sezon da Avrupa arenasında oldukça başarılı skorlar alan temsilcimiz, ünlü hakem William Collum’un düdük çalacağı müsabakadan 3 puanla ayrılmak istiyor. 3-1’lik Sporting Lizbon mağlubiyeti dışında son beş maçının tamamını kazanan Başakşehir, iki haftadır üst üste kaybeden Danimarka ekibini devirmek için mücadelede yerini alacak. Temsilcimizde Gulbrandsen dışında eksik oyuncu yer almazken, konuk ekipte Boilesen, Wind ve Mudrazija sakatlıkları nedeniyle sahada olamayacak.


Her şey ülke puanı için...

Karşılaşma, ülke puanı için de çok büyük önem taşıyor. Hemen ardımızdaki Avusturya, turnuvaya LASK’la devam ediyor. Bu yüzden mücadele Başakşehir kadar Türkiye’nin, Avrupa futbolundaki konumu açısından da değerli. LASK, Manchester United’la eşleşti, oradan çıkması bir hayli zor gözüküyor. Alacağımız iyi bir sonuçla; Avusturya ile aramızdaki farkı açabiliriz.


Milli maç havasında...

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu

Müsabakanın oynanacağı Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda, tam bir milli maç atmosferi olacak. Mücadeleye büyük ilgi var. 17 bin kişilik statta tüm biletler tükendi. Bütün futbolseverler için özel kırmızı tişörtler ve bayraklar hazırlandı. Ay-Yıldız’ın ön planda olacağı gecede coşku en üst noktada olacak.



Tüm kulüp Başkanları bir arada!

Kulüpler Birliği’nin geçen hafta yapılan aylık toplantısında, Başakşehir maçı için özel bir karar alınmıştı. Buna göre 20.55’te gerçekleşecek olan maçta, Süper Lig’de 18 kulübün başkanı bir araya gelecek. Tribünde Başakşehir desteklenecek. Her lig takımının taraftarının da ulaşabileceği biletler sayesinde renk ayırt etmeden, temsilcimize destek verilecek. Bu açıdan bir ilke de imza atılacak.



Kulüpler Birliği toplantısı sonrası konuşan Gümüşdağ ne söylemişti?


"12 Mart'taki Kopenhag maçına her takım taraftarını istediği formayla stadımızda ağırlamaya hazırız. İstediği formayı giyebilirler. Bundan mutluluk duyarız. Ellerinde Türk bayrakları ve bizim dağıtacağımız 'Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için' yazılı tişörtlerimiz olacak. Bu günler bize farklı bir misyon yükledi. 18 kulüp başkanına davet yapmıştım. Hepsi de memnuniyetle karşıladı. Tamamı katılacaklarını söyledi. Spor Bakanımız, eski federasyon başkanlarımız, eski Milli Takım hocalarımız.; Fatih Terim, Mustafa Denizli, Abdullah Avcı... Hepsi maça geleceklerini söylediler. Türkiye'deki birlik ve beraberliği UEFA, FIFA'ya göstermek istiyoruz. Buradan davetimize olumlu yanıt veren herkese teşekkür ediyorum."


Okan Buruk: "Kendimize güveniyoruz."

Başakşehir’in hocası Okan Buruk’tan iddialı açıklamalar geldi. İyi bir rakiple karşılaşacaklarını belirten deneyimli çalıştırıcı, taraftarın desteğiyle kazanmak istediklerini söyledi ve ekledi: “Çok iyi oyunculardan kurulu ve kompak bir rakibe karşı oynayacağız. Kendimize güveniyoruz. Yapabileceklerimizin farkındayız. Avantajlı bir skor alarak tur için öne geçmek istiyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz.”


Solbakken: "Karşımızda çok tecrübeli bir takım var."

Rakibin takımın hocası Solbakken, derslerine iyi çalıştıklarını vurguladı . Başakşehir’in artılarını ve eksilerini iyi analiz ettiklerini vurgulayan Solbakken, “Karşımızda iyi oyunculardan oluşan, aynı zamanda çok tecrübeli bir takım var. Buradan istediğimiz sonuçla dönebilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz. İki taraf için de kolay bir 90 dakika olmayacak, bunu söyleyebilirim."


Yazar: Alper Öztop

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page