Bellingham Son Kararını Verdi
top of page

Bellingham Son Kararını Verdi



Liverpool'un transfer hedefi Jude Bellingham, bir sonraki kulübü hakkında bir karara vardıktan sonra artık geleceğinin nerede olduğunu biliyor.


19 yaşındaki oyuncu, Borussia Dortmund ile hızlı yükselişinin ardından Avrupa'nın en çok aranan yeteneklerinden biri. Bellingham, 2020'de Birmingham City'den Almanya'ya taşındı ve Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde etkileyici performanslarıyla kıtanın en öne çıkan orta saha oyuncularından biri haline geldi.


Liverpool'un Stourbridge doğumlu yıldızı mutlaka transfer etmesi gerektiği söyleniyor. Ancak Kırmızılar, bu transfer için Real Madrid ve Manchester City ile zorlu bir rekabetle karşı karşıya.


Alman haber kaynağı Ruhr Nachrichten, Bellingham'ın bu yaz gerçekleşecek 120 milyon €’luk bir transferle gelecek sezon nerede oynayacağına karar verdiğini iddia etti.


Raporlara göre Liverpool, uzun süredir Bellingham’ı istiyor ve bu anlaşmanın gerçekleşmesi için pek çok zemin hazırladı. Maliyet, tek bir oyuncu için düzenli olarak bu tür paraları ödemeye alışık olmayan bir kulüp için bir faktör olabilir. Kırmızlar’ın gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılması ise Bellingham'ı başka bir yerde etkileyebilir.


Manchester City'nin de son aylarda "kendine giderek daha fazla güvenen" Liverpool'a rakip olduğu söyleniyor. Söylentiler, İngiliz milli oyuncunun Etihad'a transfer ile o kadar güçlü bir şekilde ilgilenmediğini söylese de Premier League şampiyonu, muhtemelen daha fazla para ve kupa kazanma ihtimaliyle Bellingham’a daha iyi bir şans sunabilir. Genç oyuncu, Barcelona ile görüşme halinde olan İlkay Gündoğan'ın yerine geçebilir.


Bu arada orta sahasını, geleceğe yönelik olarak güçlendirmek için son iki sezonda Aurelien Tchouameni ve Eduardo Camavinga'yı kadrosuna katan Real Madrid de hâlâ arayış içinde. Carlo Ancelotti, Toni Kroos ve Luka Modric'e yeni anlaşmalar teklif edileceğini doğruladı. Bu, önümüzdeki yaz başka bir orta saha oyuncusunun takıma katılma ihtimalini gölgeliyor.


Öte yandan Bellingham, Bundesliga'da bir yıl daha kalmak için üç tarafı da reddedebilir. Çünkü oyuncunun sözleşmesinin bitmesine iki yıl daha var.


Bellingham, Transfermarkt'a göre 120 milyon € değerinde.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page