Bernardo Silva Manchester City’den Ayrılabilir
top of page

Bernardo Silva Manchester City’den Ayrılabilir



Manchester City, birçok Avrupalı kulüp onu transfer etmek isterken Bernardo Silva'nın bu yaz kulüpten ayrılmasına izin vermeye hazır.


Portekizli oyun kurucu, Manchester City’ye 2017 yılında AS Monaco'dan transfer olmuştu. Manchester City formasıyla 200 lig maçını geride bırakmaya hazırlanan Bernardo Silva, Pep Guardiola için hem orta sahada hem de sağ kanatta oynayarak biri hariç her sezon Premier League şampiyonluğu yaşadı.


Ancak 28 yaşındaki oyuncunun Barcelona ve Paris Saint-Germain gibi takımlar için transfer hedefi olabileceğine dair söylentiler bir süredir dönüyor. Öyle ki Pep Guardiola, geçen ağustosta bunu doğrulamıştı:


"Olan olacak. Bernardo kalırsa mükemmel olur. Ancak en sonunda giderse bu futbolun doğasıdır ve oyuncunun böyle bir arzusu vardır. Ben kimsenin isteklerine engel olacak biri olmayacağım.”


"Futbolculukta kariyeriniz çok kısa oluyor ve neredeyse siz fark etmeden bitiyor. Bernardo’nun bu konuyu kulüple konuşması gerekecek ve ben buna hiç karışmayacağım.”


Bernardo Silva’nın durumu o zamandan beri değişmedi. Barça ve PSG, orta saha oyuncusuyla ilgilenirken 90min, Portekizlinin bu yaz büyük paralar karşılığında takımdan ayrılabileceğini ve City'nin onun önünde durmayacağını bildirdi.


Gelen diğer haberlere göre Silva, bu yaz City’den ayrılacak 3 orta saha oyuncusundan biri olabilir. Kalvin Phillips'in, Etihad’da geçirdiği ilk sezonun ardından birçok Premier League kulübünün radarında olduğu söyleniyor. Öte yandan Daily Mail ise İlkay Gündoğan'a Haziran 2023'ten sonra yeni bir sözleşme teklif edilmeyeceğini bildirdi.


The Mirror, bu sezon üçlemeyi kovalayan lig liderinin bu yaz Jude Bellingham'ı transfer etmek için favori konumda olduğunu ve İngiliz orta sahanın potansiyeli olarak bu 3 isimden birinin yerini alacağını iddia ediyor.


Transfermarkt, Bernardo Silva'ya 80 milyon € değer biçiyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page