Beşiktaş’ın 2022 Yaz Transfer Dönemi
top of page

Beşiktaş’ın 2022 Yaz Transfer Dönemi



2021/22 sezonunun son çeyreğinde teknik direktör Valérien Ismaël ile anlaşan Beşiktaş, oynadığı dikine ve pozitif futbolla dikkat çekmişti. Takımın oynamaya başladığı futbol taraftarın gözünü yeni sezona çevirmesini sağladı.


Beşiktaş yönetimi hem bonservis bedeli ödeyerek hem kiralık hem de bedelsiz transferleri takımın ihtiyacı ve teknik direktör Valérien Ismaël’in istekleri doğrultusunda yaparak iddialı bir takım kurmayı başardı.


Gidenler


Öncelikle Beşiktaş geçtiğimiz sezonu kiralık olarak takımda geçiren Michy Batshuayi, Miralem Pjanic ve Can Bozdoğan ile vedalaştı.


Sözleşmesi sona eren birçok futbolcuyla da yenileme yapmayan Beşiktaş’ta bu oyuncular şu şekilde sıralanıyor:


· Cyle Larin


· Domagoj Vida


· Gökhan Töre


· Jeremain Lens


· Güven Yalçın


· Adem Ljajic


· Oğuzhan Özyakup


· Fabrice N’Sakala


· Mehmet Topal


· Douglas


Ek olarak sözleşmeleri devam etmesine rağmen Alex Teixeira ve Kenan Karaman da bedelsiz olarak takımdan ayrılan isimler oldu.


Ayrıca Beşiktaş; Emirhan Delibaş, Bilal Ceylan, Abdullah Aydın, Atakan Üner, Kerem Kalafat, Ajdin Hasic, Kartal Kayra Yılmaz gibi genç Türk futbolcularını Anadolu’nun çeşitli kulüplerine kiraladı.


Transfer döneminde toplam 10M € gelir elde eden siyah beyazlılar, bu parayı genç oyuncularını Avrupa’ya ihraç ederek kazandı.


Önce Torino Emirhan İlkhan’ın sözleşmesinde bulunan 4.5M €’luk serbest kalma bedelini ödedi. Ardından Rıdvan Yılmaz 4M € bedelle Rangers’ın yolunu tuttu. Son satış ise Serdar Saatçi’nin 1.5M € karşılığında Braga’ya gitmesi oldu.


Gelenler


Beşiktaş transfer döneminde 19.05M € harcadı ancak bu miktarın büyük bölümünü geçtiğimiz sezondan yaptığı anlaşmalardan oluşuyor.


Geçen sezon başında Sporting’den 4.8M € zorunlu opsiyonla kiralanan Valentin Rosier’in bonservisi alındı. Yine geçen sezonun devre arasında Benfica’dan 6M €’ya alınan sonrasında Rizespor’a kiralanan Gedson Fernandes de kadronun yeni üyesi oldu.


Bu iki futbolcunun dışında bonservis bedeli ödeyerek dört futbolcuyla daha sözleşme imzalandı. Standart Liege’den Jackson Muleka 3.35M €, İstanbulspor’dan Emrecan Uzunhan 2M €, Adana Demirspor’dan Tayyip Talha Sonuç 1.5M € ve son olarak Sivasspor’dan Kerem Atakan Kesgin için 1.4M € ödendi.


Bonservis bedeli ödeyerek yaptığı transferin yanı sıra bedelsiz olarak takıma kattığı oyuncularla da öne çıkan Beşiktaş; Wolves ile sözleşmesi sona eren Roman Saiss, Everton ile sözleşmesi sona eren Cenk Tosun ve Southampton’dan Nathan Redmond’u bedelsiz olarak kadrosuna kattı.


Bütün bu hamlelere rağmen Beşiktaş’ın en dikkat çekici transferleri ise kiraladığı oyuncular oldu.


Burnley’den Wout Weghorst 1 sezonluk bedelsiz + 10M € satın alma opsiyonu ile, West Ham’dan Arthur Masuaku 1 sezonluk bedelsiz + 2.2M € satın alma opsiyonu ile, Alanyaspor’dan Tayfur Bingöl 1 sezonluk bedelsiz + (belli değil) satın alma opsiyonu ile, Everton’dan Dele Alli 1 sezon bedelsiz + 8M € satın alma opsiyonu ile kiralandı.


Transfer dönemini verimli geçirmeyi başaran Beşiktaş’ın kadrosunda Premier League geçmişi bulunan futbolcuların fazlalığı göze çarpıyor. Geçmişte İngiltere’nin en üst düzeyinde forma giymiş 9 oyuncu bu sezon siyah beyazlı forma için mücadele edecek.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page