Boateng’in Pişmanlığı
top of page

Boateng’in Pişmanlığı



Kevin-Prince Boateng, kariyerine dönüp baktığında bir pişmanlık duyduğunu, daha fazlasını başarabileceği ve hatta başarması gerektiğinden bahsediyor.


2009/10 sezonunun sonunda, Boateng, Portsmouth’da öne çıktı. Takımını FA Cup finaline yükseltmeyi başaran oyuncu finalde ise Chelsea'ye 1-0 kaybetti. Boateng, sergilediği performanstan sonra Gana milli takımının 2010 Dünya Kupası kadrosunda da kendisine yer buldu.


Gana ile çeyrek finale yükseldiği turnuva, onun gerçekten geliştiği yerdi. Üstelik yarı finale yalnızca bir penaltı kadar uzaktaydılar. AC Milan kendisinden etkilenmişti ve kısa süre sonra Milan'a transfer oldu.


Şu anda Hertha Berlin forması giyen 35 yaşındaki oyuncunun FourFourTwo'ya bahsettiği gibi bu hamle, onun futbolda çok daha fazlasını başarabileceğini kanıtladı.


Boateng, yükselişini; "Portsmouth ile küme düşmek, Dünya Kupası'nda dört beş maçta iyi oynamak ve ardından Milan'da uyanmak kadar büyük bir adım atan fazla oyuncu yoktur." diyerek açıklıyor.


Milan'ın Dünya Kupası sonrasında ondan etkilendiğini düşünen Ganalı, "İnsanlar bana 'Ne? Sen ciddi misin?' diye mesaj atıyorlardı. Geriye bakınca kendimle ilgili, 'Seni aptal! Gençken bu kadar tembel olmasaydın...' diye düşünüyorum. Milan'ın beni Portsmouth’da izleyerek istediğini sanmıyorum, benden Dünya Kupası'nda etkilendiler. İyi durumda değildim, formda bile değildim. Hala dışarı çıkıyor, içki içiyor ve parti yapıyordum. Sadece Dünya Kupası'na odaklanmıştım.” diyor.


Kevin-Prince Boateng, futbolun elit seviyesine doğru ilerleyecek yetenek ve beceriye sahip olduğunu bilmesine rağmen kendisini daha da iyi bir oyuncu olmaya zorlama konusunda sorunlar yaşadığını ifade ederek sözlerine devam ediyor:


"Milan gibi büyük bir kulüp beş maç gördükten sonra bana üç yıllık bir sözleşme yapsaydı, ben de gençken oyuna daha fazla odaklanmış olsaydım, Milan'ın benim için sadece bir basamak taşı olacağını düşünürdüm.”


Hertha Berlin forveti, yeteneğine karşı duyduğu güveninin daha iyi bir kariyere sahip olmasına engel olduğunu öne sürüyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page