Covid-19 Sahalara İndi…
top of page

Covid-19 Sahalara İndi…


Avrupa ’nın tüm büyük liglerinde maçların yeni tip Corona virüs salgını nedeniyle seyircisiz oynanacağı açıklandı. Sağlık Bakanlığı’ ndan dün yapılan açıklamalar sonrasında Galatasaray-Beşiktaş Derbisi başta olmak üzere tüm müsabakaların tedbir amaçlı seyircisiz oynanması gündemde! UEFA karşılaşmalarının seyircisiz oynanmasının yanı sıra, Şampiyonlar Lig finalinin oynanacağı Türkiye’de de hastalığın tespit edilip açıklanmasından sonra maçın seyircisiz oynanma ihtimali yüksek.


Avrupa’nın tüm büyük liglerinde maçlarının yeni tip Corona virüs salgını nedeniyle seyircisiz oynanacağı açıklandı.
Covid-19 Sahaya İndi...

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Kopenhag ile Medipol Başakşehir arasındaki rövanş mücadelesi, covid-19 nedeniyle seyircisiz; iki takım arasındaki ilk maç ise 12 Mart'ta İstanbul'da oynanacak. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Liglerin ertelenmesi, maçların seyircisiz oynanması gibi şu an gündemimizde var olan bir durum yok. Onlar da planlandığı gibi devam edecek. Yarın Kopenhag maçı var Başakşehir' in, hafta sonu maçlar oynanacak. Mart ve Nisan aylarındaki 80'den fazla müsabakayı ertelemiş durumdayız. Bunların listesini paylaşacağız" dedi.


UEFA Avrupa Ligi son 16 turu maçında Inter ise yarın sahasında Getafe’yi ağırlayacak. Ancak Getafe Başkanı Angel Torres, İtalya'daki salgın nedeniyle bu ülkeye gitmeyeceklerini açıkladı. İran'ın resmi ajansı IRNA' nın açıklamasına göre, Corona' yı Önleme ve Mücadele Merkezi tarafından alınan karar uyarınca, 1, 2 ve 3. lig futbol müsabakaları 20 Mart Cuma gününe kadar askıya alındı. Atalanta tarihinde ilk kez çeyrek finale çıkarken; Corona virüs nedeniyle Mestalla Stadyumu’ nda seyircisiz oynanan maçı, Valencia tribünlerinde hayatını kaybeden taraftarın heykeli, tek başına izledi…



Ronaldo ve Messi gibi büyük isimler ise maçlara seyircisiz çıkmak istemiyor.


Taraftarların olmadığı maça çıkmak kadar anlamsız başka bir şey daha yok! diyerek tepki veren ve seyircisiz Juventus-Milan maçında hayali taraftarlarla tokalaşır gibi yapan Cristiano Ronaldo, sosyal medyada büyük dikkat çekti.



Dünyada salgın sebebiyle yeni başlayan selamlaşma uygulamaları da var. Yasaklanan tokalaşmalar yerini, ayak selamı ya da dirsek temasına bıraktı. El sıkışmadan maça başlayan futbolcular, sahada omuz omuza çarpışırken birbirlerine sıklıkla elle müdahale edebiliyor… Futbol tutkusunun yoğun yaşandığı zafer anlarında temas kurmamak zor oldu. 38 yıl sonra Fransa Kupası finaline çıkan Saint Etienne taraftarı kutlama coşkusuyla sahaya indi.


Sadece saha içi maçlar değil, Esports maçları da iptaller listesinde...


Activision Blizzard’ ın fps oyunu Overwatch’ un Çin’de düzenlenecek esports maçları da Corona virus sebep gösterilerek iptal edildi. Guangzhou, Hangzhou ve Şanghay şehirlerinde oynanması planlanan maçlar salgın tehdidi yüzünden Çin’den, Güney Kore’ye taşınmıştı. Başkent Seul’de oynanması planlanan maçların şimdilik ne zaman yapılacağı resmi olarak daha açıklanmadı.


Dün UEFA, yazın yapılacak olan EURO 2020' nin açılışının daha önce planlandığı üzere Roma'da İtalya - Türkiye maçıyla yapılacağını duyursa da, açılışın Eylül ayına ya da 2021’ e ertelenmesi söz konusu… Bugün oynanacak PSG- Borussia Dortmund maçındaysa seyircisiz oynanması yüzünden 5 ila 8 milyon euro arası zarar edildiği açıklandı.

 

Peki 2019-Ncov yeni tip Corona virüs karşısında korunmak için hepimizin alabileceği önlemler neler?


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün gece düzenlenen toplantıda virüsün ülkemizde de görüldüğünü açıklamasının ardından, Sağlık Bakanlığı internet sitesinden hastalıkla ilgili veriler, “14 Gün Kuralı” ve diğer izolasyon ve karantina önlemlerini afiş, broşür ve indirilebilir rehberler ile duyurdu.





0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page