Cristiano Ronaldo ayrılmak istediğini kulüp yönetimine iletti.
top of page

Cristiano Ronaldo ayrılmak istediğini kulüp yönetimine iletti.



Manchester United’ın Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, iddialara göre kulüp yönetimine ayrılık isteğini iletti.

İngiliz basınında yer alan iddialara göre yeni sezon öncesinde Manchester United’ın transfer performansından duyduğu rahatsızlığı açıkça dile getiren Cristiano Ronaldo, kulübün gelecek sezonki vizyonuyla ilgili soru işaretleri olduğunu öne sürerek ayrılmak istediğini belirtti.


Ten Hag Sonrasında Beklenen Transferler Gelmedi


Manchester United, 2021/2022 sezonunun sona ermesiyle birlikte teknik direktör Ralf Rangnick ile yollarını ayırdı.

Bu ayrılığın ardından teknik direktörlük görevine Hollandalı Erik ten Hag getirildi. Erik ten Hag’ın görevi devralmasının ardından kamuoyunda Cristiano Ronaldo’nun kulüpteki geleceği sorgulandı.

Buna karşın hem Hollandalı teknik direktör hem de Cristiano Ronaldo, yeni sezon öncesinde bir arada olacakları mesajını basın önünde verdiler.

Ancak 2022/2023 sezonu öncesinde Cristiano Ronaldo’nun kulübün yapacağı hamleleri görmek istediği iddiaları da özellikle İngiliz basınında yer alıyordu.

Geride kalan süreçte transfer pazarında henüz bir hamle yapmayan Manchester United, bununla birlikte Nemanja Matic, Paul Pogba, Jesse Lingard, Edinson Cavani, Juan Mata gibi oyuncularını serbest bıraktı.

Manchester United’ın kupasız tamamladığı beşinci sezonun ardından transferde pasif kalması, iddialara göre Cristiano Ronaldo’yu rahatsız etti.



Cristiano Ronaldo Ayrılık İsteğini Kulübe İletti


The Times kaynaklı haberlere göre 2 Temmuz 2022 itibariyle Cristiano Ronaldo, Manchester United yönetimine ayrılık isteğini resmi olarak iletti.

Manchester United ile 1 sezon daha kontratı olan Portekizli yıldızın, bu kararında iki ana faktörün öne çıktığı iddia edildi.

Skysports’a göre kariyerinde 2002/2003 sezonundan beri UEFA Şampiyonlar Ligi’nin dışında kalmayan Cristiano Ronaldo, Manchester United’da kalırsa UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edeceğini farkında. Bu duruma sıcak yaklaşmayan Portekizli yıldız, bunun da ötesinde kulübün yaz transfer sezonundaki konumundan hareketle İngiltere Premier Lig’de rekabetçi olma ihtimalini de düşük buluyor.

Ünlü gazeteci Fabrizio Romano’dan gelen bilgiler de İngiliz basınındaki haberleri doğruluyor. Romano, her ne kadar Manchester United oyuncuyu tutmak istese de Portekizli yıldız ve menajeri Jorge Mendes’in kararının kesin olduğunu iddia ediyor.

“Ronaldo, Erik ten Hag’dan hoşlanıyor. Ancak yine de kulüp onun beklediği transfer performansını geçirmediği için ayrılmak istiyor.” diyen Fabrizio Romano, Paris Saint Germain’in transfer yarışında olmadığını buna karşın Jorge Mendes’in yeni kulüp arayışlarında birçok kulüple şimdiden temas kurduğunu takipçilerine aktardı.


Ronaldo’nun Ayrılığı Ada Basınında Tartışmalara Yol Açtı


Cristiano Ronaldo’nun Manchester United’tan ayrılacağı iddialarının ardından birçok farklı görüş sosyal medyaya yansıdı.

Bu görüşler arasında en dikkat çekici olanlarından biri Independent yazarı Miguel Delaney’e aitti. Miguel Delaney sosyal medya hesabından yaptığı yorumda: “United, Ronaldo’yu kaybettiği için mutlu olmalı. Bu gülünç tartışma asla “United onsuz nasıl olurdu” demek değildi. Bu, “tek bir oyuncuya hizmet etmenin kolektif maliyeti nedir” sorusuyla ilgiliydi.” sözlerine yer verdi.

Four Four Two yazarlarından Sam Pilger ise Manchester United’ın Ronaldo’nun ayrılık isteğini daha önce bilmesi halinde Liverpool’un transfer ettiği Darwin Nunez’i kadrosuna katmak için daha agresif olabileceğini belirterek, tartışmalara farklı bir boyut kazandırdı.


Ronaldo Geçtiğimiz Sezon Neler Yaptı


Cristiano Ronaldo geçtiğimiz sezon Manchester United forması ile tüm kulvarlarda 38 maça çıkıp 24 gol attı.

Bu istatistikleriyle Manchester United’ın geçtiğimiz sezon en çok gol atan oyuncusu olan Portekizli yıldızı, 10 gol ile Bruno Fernandes, 6 gollü Mason Greenwood ve 5’er gol katkısı veren Jadon Sancho ile Marcus Rashford takip ediyordu.

Manchester United, Ronaldo ile çıktığı 30 Premier Lig maçının 14’ünü kazandı. Ronaldo’nun forma giymediği 8 maçta ise yalnızca 2 galibiyet alabildi.

Cristiano Ronaldo, Opta verilerine göre geçen sezon Premier Lig’de attığı gollerle en çok puan getiren oyuncu oldu. Premier Lig’de attığı 18 golle takımına 14 puan kazandıran 37 yaşındaki yıldız, Heung Min Son (12), Harry Kane (11) ve Jarrod Bowen’ı (10) geride bırakmıştı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
BEYAZ-01_edited.png
  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • Heyecan - Beyaz Çember
visa-mastercard-logo.jpg

Copyright © 2020 Lobby Lobos Reklam Her hakkı saklıdır. FourFourTwo.com'da yer alan hiçbir içerik,

FourFourTwo.com'un yazılı onayı olmaksızın yayınlanamaz, yeniden yazılamaz ve bu içeriklerin dağıtımı yapılamaz.

bottom of page