Cristiano Ronaldo: Kahraman Kadro Dışı Kaldı
top of page

Cristiano Ronaldo: Kahraman Kadro Dışı Kaldı



Yazan: Alper Erdem


Allianz Stadyumu’nu dolduran 40478 kişi, siyah beyazlı takımlarının kırmızı siyahlı rakipleri karşısında üstünlüğü ele geçirmesini bekliyor.

İlk 45 dakika boyunca takımlarından istedikleri performansı alamayan taraftarlar, 7 numaralı futbolcularından çok şey bekliyor. Ancak ikonik 7 numara, ilk 45 dakikadaki performansını ikinci yarıda da sürdürünce değişiklik tabelası onun için kalkıyor.

Cristiano Ronaldo, sinirli bir şekilde söylenerek kenara gelirken onun yerine giren Paolo Dybala, Juventus’a AC Milan karşısında galibiyeti getiren golü kaydediyor.

Buna karşın İtalyan medyası, maçın ertesinde gündemine Portekizli süper yıldızın oyundan çıkıp doğruca soyunma odasına gitmesini ve sonrasında ise stadyumu terk etmesini alıyor.

Tarihin en iyi oyuncularından birini 55.dakikada kenara alan teknik direktör Maurizio Sarri ise karşılaşmanın ardından, "Ronaldo ile ilgili bir problem görmüyorum. Aksine ona teşekkür etmeliyiz çünkü, fiziki durumu çok iyi olmasa da oynadı. Onu değiştirmeyi tercih ettim çünkü iyi değildi. Eğer sinirlendiyse buna, bu normaldir. Burada bir tolerans gerekiyor, her oyuncu oyundan alındıktan sonraki 5 dakikada kızgın olur. Bu bir antrenörün de hoşuna gider aslında. Aksi durumda endişe ederim." diyerek durumu kontrol altına almaya çalışıyor.

Bu olayın yaşandığı 2019/20 sezonundan yaklaşık 3 yıl sonra benzer bir olay Old Trafford çimlerinde yaşanıyor.


Tarihin En İyi Nerede


Futbol kamuoyu 2022/23 yaz transfer sezonunda Erling Haaland’ın Manchester City’e transferi ve Kylian Mbappe’nin PSG ile sözleşme uzatmasını konuştuğu kadar, Cristiano Ronaldo’nun kariyerinin bir sonraki adımı hakkında da teoriler üretti.

Açık şekilde Manchester United’dan ayrılmak istediğini belirten Portekizli süper yıldız, tarihin en iyisi tartışmalarında zirveyi zorlayacak kariyerinde -birçoklarına göre- seçim yapma ayrıcalığına sahipti.

Ancak yaşananlar bunun “artık” böyle olmadığını gösterdi. Neredeyse her hafta, Avrupa’nın bir başka dev kulübünün daha Cristiano Ronaldo’yu reddettiği haberleri manşete çıktı.

Muhtemelen kulüpten ayrılacağını düşündüğü için Manchester United’ın sezon öncesi antrenmanlarına da katılmayan Cristiano Ronaldo, yeni teknik direktörü Erik ten Hag ile ilişkisine de oldukça sorunlu bir şekilde başladı.

Üstelik Manchester United’ın sezon başlangıcı, Erik ten Hag ve Cristiano Ronaldo ilişkisinden bile kötüydü. Kırmızı Şeytanlar, ilk hafta Old Trafford’da Brighton’a 2-1 mağlup oldu. Ancak United taraftarları için asıl kötü haber, bir sonraki hafta sürprizinde saklıydı. Brentford’un 4-0’lık tarihi galibiyeti, Erik ten Hag’ı kulüp içi kararlarda daha radikal olmaya itti. Bu maç, Cristiano Ronaldo’nun bu sezon Premier League’de 90 dakika oynayacağı ilk ve (şu ana kadar) son maç olacaktı.


1 Yılda Her Şey Değişti


27 Ağustos 2021’de Manchester United taraftarlarının büyük bir çoğunluğu için mutlu bir gündü. Çünkü kulüp, resmi hesaplarından “Eve Hoş Geldin” temalı bir paylaşım yapmıştı. Paylaşımda etiketlenen isim ise Cristiano Ronaldo’dan başkası değildi.

2021/22 sezonu başında Juventus’tan ayrılacağı bilinen CR7 için Manchester City iddiaları gündemdeydi. Buna karşın başta Sir Alex Ferguson olmak üzere Manchester şehrinin kırmızı tarafındaki “ağır toplar” araya girdi ve Portekizli süper yıldız 12 yıl sonra Manchester United’a döndü.

11 Eylül 2021’de 12 yılın ardından ilk kez kırmızı formayla Old Trafford çimlerine ayak basan Cristiano Ronaldo, geri dönüş partisini attığı 2 golle kutlarken stadyumda çılgın bir atmosfer vardı.

Ancak sezonun geri kalanında bu atmosfer yerini daha çok hayal kırıklıklarına bıraktı. Portekizli süper yıldız, sezonu 39 maçta 24 gol 3 asist ile noktalamıştı fakat Manchester United için işler bir kez daha yolunda gitmemişti. Öyle ki, müzesinde 3 UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan takım (1’i Cristiano Ronaldo ile) yeni sezon için Devler Ligi’ne katılım hakkı elde edemedi.


Sadece 340 Dakika Sonra Kadro Dışı


Elit seviyede bir teknik direktör için en büyük niteliklerden birinin, tüm taktiksel yetenekleri yanında, oyuncu yönetimi olduğu kabul edilen bir gerçektir.

Yıldız futbolcuları, büyük egoları yönetmek zordur. Ancak eğer elinizde hem dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından biri (üstelik 37 yaşındaki hali) hem de aynı zamanda bir kulüp efsanesi varsa, onunla ilgili sorunları çözmek muhtemelen daha zordur.

Manchester United’ın başına geçerek hali hazırda çok büyük bir meydan okumayı gerçekleştiren Erik ten Hag, kulübe imza attıktan birkaç gün işte tam da böyle bir krizin ortasında kaldı.

Hollandalı teknik direktör krize oldukça disiplinli bir şekilde yaklaşarak tavrını taviz vermemekten yana koydu. Bunun sonucu olarak ise Cristiano Ronaldo, İngiltere Premier League’de şu ana kadar sadece 340 dakika forma şansı bulabildi ve bu süre zarfında 1 kez ağları havalandırdı.

Buna karşın 12.haftada oynanan Tottenham karşılaşmasına kadar Portekizli ve Hollandalının ilişkisinde kırılma anı henüz yaşanmamıştı.

Erik ten Hag, Cristiano Ronaldo’yu 11.Hafta mücadelesinde Newcastle United’a karşı ilk 11’de saha sürdü. 0-0 devam eden maçta CR7 skoru değiştiremedi ve 72’de değişiklik tabelası kalktı.

Cristiano Ronaldo, skor tabelasında 7 yazmasına alışkındı. Ancak bu sezon onun ikonikleşen numarası daha çok değişiklik tabelasında yanıyordu.

Kenara gelirken kendi kendine söylenen ve memnuniyetsizliğini gösteren Cristiano Ronaldo, yedek kulübesinde kafasını sallayarak kameraların odak noktası olmayı sürdürdü.

Bu yaşananlardan sonra Tottenham karşısında Erik ten Hag, Portekizli forvetine (bu sezon sıklıkla olduğu gibi) ilk 11’de yer vermedi. Dakikalar geçtikçe herkes, Erik ten Hag’ın maçın bir bölümünde yardımcısına Cristiano Ronaldo’yu işaret etmesini bekliyordu. Ancak bu işaret gelmedi.

CR7, bu sezon ikinci kez (diğer 9’uncu haftadaki Manchester City maçı. Ten Hag, Ronaldo’ya saygısından onu oyuna almadığından bahsetmişti) bir karşılaşmayı kulübede tamamladı.


Oyuna Girmeyi Reddetti


Manchester United’ın Tottenham’ı 2-0 mağlup ettiği maçın son anlarında Cristiano Ronaldo’nun soyunma odasına gitmesi dikkat çekti. Alınan bilgiler, Portekizli süper yıldızın stadyumdan da ayrıldığı yönündeydi.

Maç sonunda gelen sorulara “Ronaldo ile yarın ilgileneceğim” cevabını veren Erik ten Hag’ın isteğiyle, Portekizli süper yıldız hakkında radikal bir karar alındı.

Karşılaşmanın üzerinden saatler geçtikten sonra Manchester United, yaklaşık 1 yıl önce muhteşem bir eve dönüş hikayesinin baş kahramanı olan Cristiano Ronaldo’nun kadro dışı bırakıldığını açıkladı.

Oyuncunun A takım ile antrenman yapmayacağı ve Chelsea karşısında da kadroda olmayacağı bildirildi.


Erik ten Hag, Tottenham maçında Ronaldo’yu oyuna almak istediğini ancak oyuncunun girmeyi reddettiğini söylerken yaptığı basın toplantısında durumu kamuoyuna aktardı:


“Ronaldo ile ne konuştuğumuz onunla benim aramda. Açıklama da açık. Ronaldo, kadronun önemli bir oyuncusu olmaya devam ediyor. Ben burada menajerim ve takımın kültüründen sorumluyum. Bazı standartlar belirlemeliyim ve onları kontrol etmeliyim. Takımda değerlerimiz ve standartlarımız var. Sezon başındaki Rayo Vallecano maçından sonra da ona, bunun kabul edilemez olduğunu söyledim. Ama bunu sadece ona değil, herkese söyledim. Bu ikinci sefer yaşanıyorsa bunun elbette sonuçları olacak. Yarın onsuz olacağız. Takım için bir kayıp ama grubun tutumu ve zihniyeti de önemli. Chelsea maçına odaklanmak şu andaki en önemli şey.”

“Sezon başında herkesi uyardım. Birlikte oynarken, birlikte yaşarken yaptıklarınızın bir sonucu olur. Futbol bir takım sporudur ve belli standartları yerine getirmeniz gerekir.”

Manchester United ve diğer kulüplerde başarılarıyla bir futbol efsanesine dönüşen Cristiano Ronaldo, kariyerinin belki de en kaotik döneminde böylece kadronun dışında kaldı. Oyuncunun, Manchester United’ın alt yaş takımıyla antrenman yapması ve Chelsea maçında, Erik ten Hag’ın da doğruladığı üzere, kadroda olmaması bekleniyor.

Erik ten Hag’ın verdiği bu karar, Manchester United kamuoyundan destek almış gibi görünse de Cristiano Ronaldo’nun uzun süre kadronun dışında bırakılamayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
BEYAZ-01_edited.png
  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • Heyecan - Beyaz Çember
visa-mastercard-logo.jpg

Copyright © 2020 Lobby Lobos Reklam Her hakkı saklıdır. FourFourTwo.com'da yer alan hiçbir içerik,

FourFourTwo.com'un yazılı onayı olmaksızın yayınlanamaz, yeniden yazılamaz ve bu içeriklerin dağıtımı yapılamaz.

bottom of page