Cristiano Ronaldo Manchester United'dan ayrılacak mı?
top of page

Cristiano Ronaldo Manchester United'dan ayrılacak mı?



2022 – 2023 sezonu öncesinde transferde hareketli günler geçiren Bayern Münih hakkında İspanya’dan çarpıcı bir iddia geldi.


İspanyol AS gazetesinin haberine göre son Bundesliga şampiyonu, Sadio Mane’nin ardından bir yıldız ismi daha kadroya katmak istiyor.


Robert Lewandowski’nin ayrılık ihtimaline karşın hazırlıklarını yapan Bayern Münih’in transfer listesinin tepesine, Manchester United’tan ayrılmak istediği iddia edilen Cristiano Ronaldo’yu yazdığı belirtiliyor.


Cristiano Ronaldo Manchester İle Yol Ayrımında


2021 – 2022 sezonunun başında Juventus’tan ayrılarak eski kulübü Manchester United’a imza atan Cristiano Ronaldo, iddialara göre yol ayrımına geldi.


Portekizli yıldız ve kulübü ayrılık noktasına getiren en önemli sebebin, Manchester United’ın geçtiğimiz sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi potasının dışında tamamlaması olduğu belirtiliyor. Bununla birlikte Manchester United’ın yeni teknik direktörü Erik ten Hag’ın gelişinin de Cristiano Ronaldo’yu tatmin etmediği iddia ediliyor.



Lewandowski Transferi Domino Etkisi Yapabilir


Bayern Münih yönetiminin Portekizli yıldızı gündeme almasının temel sebebinin, 2014’ten beri Bavyera ekibinin gol yükünü çeken Robert Lewandowski’nin olası ayrılığı olduğu belirtiliyor.


Bilindiği gibi geçtiğimiz haftalarda Barcelona’ya transfer olmak istediğini kamuoyuna duyuran Polonyalı yıldız, bu transferi gerçekleştirmek için elinden gelen tüm fedakarlığı yapacağını açıklamıştı.


Bayern Münih yönetimi her ne kadar Polonyalı oyuncunun sözleşmesinin devam ettiğini sıkça hatırlatsa da gelen haberler, transferin gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğu yönünde.


Bu sebeple Polonyalı golcünün yerini doldurmak için alternatifleri araştıran Bayern Münih, geçtiğimiz hafta Liverpool’dan Sadio Mane’yi kadrosuna katmıştı.


Sadio Mane transferiyle yetinmeyen yönetimin, Cristiano Ronaldo transferi ile yakından ilgilendiği İspanyol basınında iddia edildi.


Bayern Münih Ronaldo’ya Yabancı Değil


Cristiano Ronaldo ile Bayern Münih’in isimleri, ilk kez yan yana gelmiyor.


Alman kulübü ile Portekizli yıldız, ilk olarak 2017 yılında birlikte manşetleri süslemişlerdi. O dönem Real Madrid’ten Juventus’a transfer olan Cristiano Ronaldo hakkında Bayern Münih iddiaları da gündemdeydi.


Buna karşın transferi gerçekleştiren 117 milyon euro bedelle Juventus olmuştu.


Cristiano Ronaldo’nun Juventus’a katılmasının ardından konuşan dönemin Bayern Münih Başkanı Karl Heinz Rummenigge, bu transferi: “Bayern Münih, 33 yaşına gelmiş bir futbolcu için asla 117 milyon euro ödemez, böyle bir yatırım yapmaz.” sözleriyle değerlendirmişti.


Bu açıklamanın üzerinden geçen yıllarda Cristiano Ronaldo’nun performansına üst düzeyde devam etmesi ise Karl Heinz Rummennigge’nin görüşlerini değiştirmişe benziyordu.


Zira Alman futbol insanı, 2021 yılında yaptığı başka bir açıklamada Cristiano Ronaldo’nun fiziksel durumundan hayranlıkla bahsediyor ve şu sözleri kullandı:


"Bir keresinde Juventus'un antrenman sahasını ziyaret ettiğimde kaslarından çok etkilenmiştim. Cristiano, 22 yaşında bir adamın vücuduna sahip. Antrenman sırasında bir gol kutlaması için çalışıyordu ve gülmeye başladık. Ona, Ne yapıyorsun dedim?: 'Bir sonraki golü attığımda nasıl kutlayacağımın provasını yapıyorum' dedi."


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page