Danimarka Futbol Federasyonu, İngiltere'deki Kadınlar Euro 2021'in Bir Yıl Ertelediğini Söyledi
top of page

Danimarka Futbol Federasyonu, İngiltere'deki Kadınlar Euro 2021'in Bir Yıl Ertelediğini Söyledi

  • Coronavirüs pandemisi yayılmaktayken beklenen hareket

  • Erkekler 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası da 2022'ye ertelendi


Uefa’nın kadın futbolu başkanı Nadine Kessler (solda), İngiltere uluslararası Ürdün Nobbs (ortada) ve İngiltere yöneticisi Phil Neville ile kadınların Euro kupası

Fotoğraf: Andrew Redington / Getty Images



Federasyona göre önümüzdeki yaz İngiltere'de yapılacak olan Kadınlar Avrupa Şampiyonası, 2022 yılına kadar ertelendi. Bu hareket, UEFA'nın erkekler şampiyonasını bu yazdan sonrakine ertelemesinin ardından büyük ölçüde bekleniyordu.


Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin, kıdemli kadınlar uluslararası ekiplerinin yarışacağı Tokyo Oyunları’nın da ileri bir tarihe alması göz önünde bulunduruluyor. Üç Avrupa takımı - Hollanda, İngiltere ve İsveç - geçen yaz Fransa'daki Kadınlar Dünya Kupası'nı en iyi üç Avrupa takımı olarak bitirdikten sonra olimpiyatlara katılmaya hak kazandı.


İddia hakkında yorum istendiğinde UEFA, Kadınlar Şampiyonası’nın ertelenmesine ilişkin resmi bir karar henüz alınmadığını, ancak bunun olası bir seçenek olarak değerlendirildiğini söylemişti. Uefa Çarşamba günü bu sezonki yarışları ve uluslararası turnuvaları görüşmek üzere bir araya geldi. Haziran ayındaki kadınların Avrupa play-off'ları da dahil olmak üzere tüm oyunlarını bir sonraki duyuruya kadar erteledi.


Turnuvanın ertelenmesi eleme takvimi üzerindeki baskıyı azaltacak. İngiltere, yarışmanın ev sahibi olarak kadınlar şampiyonasına hak kazandı. Grup kazananları ve en iyi üç ikincisi, final turnuvasında Lionesses'e katılacak.


Ancak, elemeler henüz geçen yaz gerçekleşen Dünya Kupası'ndan sonra başladı ve grup aşamasının oluşması için henüz yetersiz. Başlangıç olarak 25 Eylül'de yapılması planlanan play-off maçları, Ekim ayında yapılacak. Haziran maçlarının yeniden planlanmasındaysa henüz bazı boşluklar söz konusu.


Geçen hafta Norveç FA, Erkekler Avrupa Şampiyonası’nın ertelendiğini Uefa’nın açıklanmasından önce duyurdu. Çarşamba günü yayınlanan Danimarka'nın FA bildirisinde şunlar yer aldı: “Kadınlar Avrupa Şampiyonası ve 21 yaş altı [Erkekler] Avrupa Şampiyonası, hem olimpiyatlar hem de erkek Avrupa şampiyonaları yaz aylarında gerçekleşeceği için, 2021 yazından sonraki yaza ertelendi.”


Ek yıl, FA'ya kadın futbolunun koronavirüs pandemisinin etkilerinden kurtulmasına yardımcı olmak için zaman tanıyor, ancak 2021'de sözleşmesi sona eren menajer Phil Neville'in geleceği konusunda karar alma sorumluluğu da getiriyor. Neville'in görev süresinin uzatılması, 2022 Avrupa Şampiyonası ile 2023 Dünya Kupası arasındaki kısa revizyon ile karmaşıklaşacak.



 

Bu makale ilk olarak The Guardian'da , 1 Nisan 2020 tarihinde yayınlanmıştır.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. FourFourTwo Türkiye’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Çeviri: Simge Yazıcı

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page