David de Gea Manchester United'a Veda Etti
top of page

David de Gea Manchester United'a Veda Etti



Manchester United, kaleci transferi için çalışmalarını sürdürürken kulübün efsanesi David de Gea'dan ayrılık haberi geldi. İspanyol kaleci, 2011'den bu yana formasını giydiği kulüpten ayrıldığını resmen açıkladı.


Kırmızı Şeytanlar, Erik Ten Hag önderliğinde kadro çalışmalarına devam ederken kaleci noktasında yönetimin hamlesinin ne olacağını tüm taraftarlar merakla bekliyor. Inter'den Andre Onana ile görüşmelerin sürdüğü bilinirken son olarak Fabrizio Romano kaynaklı haberde İtalyan ekibinin yaklaşık 55 milyon € bonservis bedeli istediği vurgulanmıştı.


Bu haberlerin ciddileşmesi, David de Gea'yı da harekete geçirdi. 12 senedir takımın formasını giyen ve bu yaz döneminde yönetimden bir haber bekleyen oyuncu, sözleşmesinin bitmesiyle kulüpten ayrıldığını kamuoyuna duyurdu. 


Ayrılığı hakkında konuşan David de Gea, "Bu formayı her giydiğimde büyük bir gurur duydum. Dünyanın en büyük kulübünü temsil etmek ancak birkaç şanslı futbolcuya bahşedilen bir onurdu. Manchester her zaman kalbimde olacak" ifadelerini kullandı.


Atletico Madrid'den sonra 2011’de Düşler Tiyatrosu'nun yolunu tutan David de Gea'nın bu ayrılığı, aynı zamanda bir dönemin sonu anlamına da geliyor. Zira kulübünde 545 maça çıkıp 190 maçta kalesini gole kapatan David de Gea, kulübün son Premier League şampiyonluğundan kalan tek oyuncuydu. 


Böylelikle Manchester United kadrosunda Sir Alex Ferguson döneminden kalan futbolcular da tamamen Old Trafford'a veda etmiş oldu.


De Gea, Manchester United'da 1 Premier League, 1 UEFA Avrupa Ligi, 1 FA Cup, 2 Lig Kupası ve 3 Community Shield kazandı. Böylesine dolu bir kariyere sahip olan yıldızın geleceği için Suudi Arabistan Ligi dedikoduları da halihazırda çıkmış durumda.


İddialara göre David de Gea, bu yaz transfer sermayesiyle dikkat çeken Suudi kulüpleriyle görüşüyor ve oyuncunun yüksek maaşlı olması beklenen yeni bir maceraya açılma ihtimali bulunuyor.


Transfermarkt, 32 yaşındaki kaleciye 13 milyon € piyasa değeri biçiyor.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page