DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ KUTLU OLSUN
top of page

DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ KUTLU OLSUN



“Bal” sanırım dünyanın en şanslı köpeklerinden biri. Çoğu köpek, insan dostlarının eve dönmesini beklerken günün büyük bir bölümünü yalnız geçiriyor ama Bal öyle değil. Bal, Fenerbahçe Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde yaşıyor, gün içinde Fenerbahçe’nin yıldız oyuncularıyla oynuyor, takımın maçı olduğunda ya da deplasmana gittiklerinde ise Bal yine yalnız kalmıyor ve ona tesiste çalışan tüm Fenerbahçe personelleri büyük bir sevgi gösteriyor.


Bal da değerinin farkında çok özgüvenli ve mutlu. Nasıl olmasın ki Hayvanları Koruma Günü’nde FourFourTwo’ya konuk olacağında bile onu Fenerbahçe’nin yıldızları yalnız bırakmıyor.


Dünyanın en değerli 10 numaralarından biri olan Dusan Tadic, patili dostu Bal’ı yanımıza getiriyor.


Nasılsın Dusan, geçtiğimiz hafta harika bir gol attın ve asist yaptın…


Evet ama bugün bunları konuşmayacağım, bugün Bal’ın günü 


Kesinlikle haklısın, seni görünce dayanamadık aklımıza skorlar gelmeye başladı…

Bal’ı kızdırmayalım. O zaman bize Bal’ın hikâyesini anlatır mısın? Bal nasıl dünyanın en şanslı köpeği oldu? Yani Can Bartu Tesisleri’ne nasıl yerleşti?


Bal, geçirdiği üzücü bir kaza sonrası tedavi edildi ve kulübümüz ona ihtiyaç duyduğu sevgiyi vermek için sahiplenme kararı aldı. O günden beri ailemizin bir üyesi ve fırsat buldukça hepimiz onunla vakit geçiriyoruz. Tesislerde kendisine ait özel ve konforlu bir alanı var. Hatta bu alanda etrafı daha rahat izleyip oturması için bank bile koyduk  


Harikasınız. Her yıl binlerce köpek sizin gibi iyi insanlarla karşılaşamadığı için hayatını kaybediyor…


Aslında Bal hayatımıza katıldığı için biz kendisine teşekkür etmeliyiz. Etrafına saçtığı neşe bizleri de mutlu ediyor. Dediğiniz gibi bazı patili dostlarımız sahiplenilmediği için bu konuda maalesef zor ve kısa bir hayat geçiriyor. Keşke bu tarz durumları hiç yaşamayıp üzücü haberler almasak.


O kadar haklısınız ki! Peki biraz daha keyifli şeylerden konuşacak olursak Bal ile vakit geçirmek nasıl bir duygu? Messi’nin köpeklerden öğrenecek çok şeyimiz var dediğini duymuştuk. Sen de böyle düşünüyor musun?


Kesinlikle Messi'ye katılıyorum. Bal'ı kulübesinden yanınıza getirirken yüzündeki mutluluğu siz de gördünüz. Az önce de dediğim gibi etrafına neşe saçan bir canlıdan bahsediyoruz. Bazen küçük bir ilginiz bile onlarda büyük bir karşılık bularak size pozitif anlamda dönüyor. Mutsuz olduğunuzu hissettikleri an sizi neşelendirmek için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Sadece bu özellikleri bile bana hayata karşı her zaman pozitif duygularla bakmam gerektiğini hatırlatıyor. Ayrıca empati yeteneğini de artırdığı için insanlarla olan iletişiminize de olumlu bir katkısı olduğunu söyleyebilirim.


Daha fazla zamanını almayalım sonuçta yoğun bir fikstürdesiniz. Bize vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Biraz da Bal ile fotoğraf çekimi yapacağız.


Böyle anlamlı bir çalışmada buluştuğumuz için çok mutlu oldum. Kendisini ilk kez görenler büyüklüğünden dolayı çekinebiliyor ama iri olduğu kadar çok oyuncu ve bizi çekim boyunca peşinden koşturacak göreceksiniz. 


Hazırsanız ben de Bal ile antrenman öncesi hafif bir koşu yapacağım! 

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page