Dünya Kupası Öncesi Son Davetler
top of page

Dünya Kupası Öncesi Son Davetler



2022 FIFA Dünya Kupası bilindiği gibi tarihte ilk kez kış aylarında ve Orta Doğu’da düzenlenecek. Dünyanın en prestijli futbol turnuvasında yer alacak takımlar, Dünya Kupası öncesinde kadrolarını oluşturmak için hazırlıklarında son aşamaya geldiler.

Eylül ayı içerisinde oynanacak Uluslar Ligi ve hazırlık maçları, 2022 FIFA Dünya Kupası kadrolarını oluşturmaya çalışan teknik direktörler için test niteliğinde olacak. Bu karşılaşmalara çağrılan oyuncular ise kamuoyuna FIFA Dünya Kupası öncesinde kadrolarla ilgili ön görülerde bulunmak için fikir verecek.


Avrupa’daki Favorilerin Kadrolarında Sürpriz İsimler Var


FIFA Dünya Kupası’na Avrupa kıtasını temsilen katılacak olan takımlar arasında, turnuvayı kazanmak için favori konumunda olan ülkeler var.

Turnuva takımı kimliğiyle her organizasyonda favoriler arasında yer alan Almanya, son dünya şampiyonu Fransa, güçlü bir ekole sahip olan İspanya ve dünyanın en çok takip edilen ligine sahip olan İngiltere bu ülkelerin başında geliyor.

Macaristan ve İngiltere ile oynanacak Uluslar Ligi maçlarının aday kadrosunu açıklayan Almanya Teknik Direktörü Hansi Flick, kadroya çağırdığı 7 Bayern Münihli oyuncu ile dikkat çekti.

Hansi Flick, eski takımından Manuel Neuer, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Jamal Musiala, Serge Gnabry, Thomas Müller ve Leroy Sane’yi kadroya davet etti. Almanya kadrosunun en büyük sürprizi ise 20 yaşındaki Southampton oyuncusu Armel Bella Kotchap’ın davet almasıydı.

Son dünya şampiyonu Fransa’da ise Paul Pogba’nın durumu konuşuldu. Sezon başında Juventus’a transfer olan ve burada yaşadığı sakatlıkla aylardır sahalardan uzak kalan Pogba’nın “tam kapasiteyle oynaması halinde” milli takıma davet edileceğini söyleyen Fransa milli takım teknik direktörü Didier Deschamps, Monaco’dan Benoit Badiashile ve Youssouf Fofana ile Eintracht Frankfurt’tan Randal Kolo Muani’yi ilk kez kadroya çağırdı.

Öte yandan Luis Enrique liderliğindeki İspanya’da ise en çok merak edilen konu Sergio Ramos’un davet alıp almayacağıydı. EURO 2020’de kadroya çağırılmayan İspanya kaptanı, yaklaşık 18 ay sonra Luis Enrique tarafından milli takıma alındı.

İngiltere’de ise Trent Alexandrer-Arnold’un durumu sorgulanıyordu. Liverpool ile sezona kötü başlan sağ bek oyuncusu buna rağmen Gareth Southgate tarafından kadroya davet edildi.

İngilizler adına en büyük sürpriz ise Brentford’un forvet oyuncusu Ivan Toney’in kadroya çağırılmasıydı. Toney’in yanında Crystal Palace’ın savunma oyuncusu Marc Guehi’nin de listede yer alması beklenmedik bir durum olarak yorumlandı.

Yıllardır hemen her turnuvada en iyi kadrolardan biri olarak gösterilen Belçika’da ise teknik direktör Roberto Martinez, Galatasaraylı Dries Mertens ve Fenerbahçeli Michy Batshuayi’yi davet ettiği kadroya Real Madrid’de son haftalarda forma giymeye başlayan Eden Hazard’ı çağırmadı.


Güney Amerika Devlerinde Davet Alanlar


Güney Amerika futbolunun iki dev ülkesi Brezilya ve Arjantin’de ise hazırlık maçlarının kadroları açıklandı.

Bu noktada en büyük sürpriz, Arsenal ile sezona oldukça iyi başlayan Gabriel Jesus’un Brezilya’nın aday kadrosuna çağırılmamasıydı. Teknik direktör Tite, 26 yaşındaki oyuncunun olmadığı takıma Gleison Bremer ve Roger Ibanez’i dahil etti. Her iki oyuncu da böylece ilk kez ulusal davet almış oldular.

Brezilya’nın futboldaki ezeli rakibi Arjantin’de ise kadro Messi’nin çevresinde şekillendi. Yıldız isimleri barındıran kadroda Brighton’dan Alexis Mac Allister, Real Betis’ten Guido Rodriguez ve German Pezzella, Udinese’den Perez ve Atalanta United’ın 21 yaşındaki yıldız adayı Thiago Almada dikkat çekti.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page