Fenerbahçe’nin 2022 Yaz Transfer Dönemi
top of page

Fenerbahçe’nin 2022 Yaz Transfer Dönemi




Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında yakaladığı ivmeyle ligi 2.sırada bitirmeyi başaran Fenerbahçe, yaza belki de en iyi transferini açıklayarak başladı. Portekizli tecrübeli teknik direktör Jorge Jesus sarı lacivertlilerin yeni teknik direktörü oldu.


Jesus’un oynatmak istediği futbol doğrultusunda transferlerini bir bir gerçekleştiren Fenerbahçe tam 14 futbolcuyu kadrosuna kattı.


Gidenler


Sözleşmeleri sona eren Jose Sosa, Luiz Gustavo, Berke Özer bedelsiz olarak takımdan ayrılırken, sözleşmeleri devam etmesine rağmen istenilen verim alınamayan Mesut Özil, Steven Caulker, Max Meyer yine bedelsiz olarak takımdan ayrıldı.


Fenerbahçe, 5 futbolcusunu kiralık olarak çeşitli takımlara gönderdi. Kadroda düşünülmeyen Mbwana Samatta Genk’e, gelişimlerini sürdürmeleri için Burak Kapacak ve Tiago Çukur sırasıyla Karagümrük ve FCV Dender’e kiralandı. Merghim Berisha Augsburg’a 300 bin € bedelle kiralanırken Dimitrios Pelkas Hull City’e satın alma opsiyonu ile birlikte bedelsiz kiralandı.


Fenerbahçe, yaz transfer döneminde tam 30.05M €’luk gelir elde etti.


Arda Kurtulan Adanda Demirspor’a 200 bin €, Lamine Diack Ankaragücü’ne 500 bin €, Muhammed Gümüşkaya Westerlo’ya 500 bin €, Marcel Tisserand Ettifaq FC’ye 3M € karşılığında satıldı.


Hull City ise bu yaz Fenerbahçe’den üç futbolcuyu kadrosuna kattı. Pelkas’ı kiralama yoluna giden Championship ekibi, Ozan Tufan ve Allahyar Sayyadmanesh’i bonservisiyle aldı. Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu kulüp, bu iki oyuncu için Fenerbahçe’ye toplam 7.5M € ödedi.


Fenerbahçe’nin en yüksek bedelli satışı ise geçtiğimiz sezon başında 3M €’ya alınan Kim Min Jae’nin Napoli’ye 18.05M € bedelle satılmasıyla gerçekleşti. Güney Koreli stoper sezona Napoli formasıyla oldukça iyi bir başlangıç yaptı ve kadroya ilk yazılan isimlerden biri konumunda yer alıyor.


Gelenler


Transfer döneminde 29.81M € harcayan Fenerbahçe, kadrosuna 14 yeni futbolcu kattı.


Fenerbahçe’nin bu yaz en yüksek bonservis ödediği futbolcusu, yeni bir futbolcu değildi. Geçtiğimiz sezon LA FC’den zorunlu opsiyonla kiralanan Diego Rossi’nin 5.5M €’luk opsiyonu öndendi ve Uruguaylı kadronun kalıcı üyesi oldu.


Tuzlaspor’dan Lamine Diack ve Watford U21 kadrosunda bulunan Tiago Çukur ise 250 Bin’er € karşılığında kadroya dahil oldu ancak sonrasında Diack satılırken Çukur kiralandı.


Fenerbahçe, 4 oyuncuyu ise kiralık olarak kadrosuna kattı. Al-Ahli’den Ezgjan Alioski 1 yıllığına opsiyonsuz, Flamengo’dan Gustavo Henrique 1 yıllığına 1.4M € + 1.4M € satın alma opsiyonuyla, Göztepe formasyı giyen İrfan Can Eğribayat 1 yıllık 500 bin € + 1.2M € satın alma opsiyonuyla kiralanırken PSV’den Bruma 1 yıllığına bedelsiz + 4M € zorunlu satın alma maddesiyle kiralandı.


Sarı lacivertlilerin bu yaz bedelsiz olarak bonservisiyle kadrosuna kattığı tek isim Watford ile sözleşmesi sona eren 30 yaşındaki Norveçli santrafor Joshua King oldu.


Karagümrük ile geçtiğimiz yıl dikkat çekici bir performans gösteren Emre Mor 2M € karşılığında, Santa Clara forması giyen Lincoln Henrique 3.5M € bedelle, Flamengo’dan Jesus’un eski öğrencisi Willian Arão 3M € ödeyerek satın alındı.


Fenerbahçe’nin yaz transfer dönemindeki (Rossi hariç) en pahalı transferi ise Marsilya forması giyen Brezilyalı stoper Luan Peres’in 5.23M € karşılığında kadroya katılması oldu.


Hem yönetim hem teknik direktör hem de taraftar için hayati önem arz eden santrafor pozisyonuna Fenerbahçe oldukça iyi eklemeler yaptı. Cagliari’den 4.68M € bedelle João Pedro alındı ve Chelsea’den 3.5M €’ya Michy Batshuayi kadroya dahil olan son isim oldu.


Fenerbahçe; Süper Lig, Türkiye Kupası, Avrupa Ligi olmak üzere üç kulvarda mücadele edeceği sezonda alternatifli bir kadro kurmayı başardı ve yoğun maç fikstüründe oyuncuların yorgunluğu bir nebze de olsa azalacak gibi görünüyor.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page