Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Grupları Belli Oldu
top of page

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Grupları Belli Oldu



UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde grup kuraları çekildi. Türkiye’nin organizasyondaki iki temsilcisi Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da rakipleri belli oldu.


Kura çekimine 1. torbadan katılan Fenerbahçe, H Grubu’nda; kuralara 3. torbadan katılan Beşiktaş ise D Grubu’nda yer aldı.


Fenerbahçe Avantajını Kullandı


UEFA Avrupa Konferans Ligi kura çekimine 1. torbadan katılan Fenerbahçe, bu avantajı sebebiyle görece mütevazı takımlarla eşleşti. Buna karşın İsmail Kartal’ın öğrencilerinin rakiplerinin, Avrupa kupalarındaki tecrübesi ise dikkat çekti.


UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu’na 2. torbadan giren ekip, Bulgaristan’ın Avrupa’daki en başarılı ekiplerinden Ludogorets oldu. Ülkesini bir dönem UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de temsil eden Ludogorets, Fenerbahçe’den sonra grubun favorilerinden biri olarak yorumlandı.


2012/13 sezonunda tarihinde ilk ve son kez UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etme başarısı gösteren Danimarka ekibi FC Nordsjælland, H Grubu’nun diğer ekibi oldu.


Fenerbahçe’nin milli oyuncusu Emre Mor’un da eski kulübü olan FC Nordsjælland’ın yanında Spartak Trnava da grubun diğer takımı olarak H Grubu’nda yer aldı.


Beşiktaş’a Dişli Rakipler


UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde D Grubu’na 3. torbadan giren Beşiktaş; Club Brugge, Bodo Glimt ve Lugano ile eşleşti.


Organizasyonun en tecrübeli ekiplerinden biri olarak öne çıkan Club Brugge, D Grubu’nda Beşiktaş’ı en fazla zorlaması muhtemel takım olarak öne çıktı.


Uzun yıllardır Avrupa kupalarında ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yer alan Belçika temsilcisi, son olarak 2022/23 sezonunda Kupa 1’de son 16 turuna kalma başarısı gösterdi.


Geçen sezon son 16’da Benfica’ya elenen Club Brugge, daha önce 2002/03 ve 2019/20 sezonlarında da bir diğer Türk temsilcisi Galatasaray ile eşleşmişti.


Club Brugge ve Beşiktaş ile birlikte gruptan çıkma şansı en yüksek olarak görülen Bodo Glimt ise UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki tecrübesiyle dikkat çekti.


Turnuvanın son sezonunda gruptan çıkma başarısı gösteren ve geçen sezon play-off turunda Lech Poznan’a, bir önceki sezon ise çeyrek finalde Roma’ya elenen Norveç temsilcisi, bu aşamalardaki tecrübesiyle öne çıktı.


Grubun en zayıf takımı olarak 4. torbadan UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne dahil olan İsviçre ekibi Lugano ise 2019/20 sezonundan sonra ilk kez yeniden Avrupa kupalarında yer aldı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page