“Firmino Liverpool’da Kalmalı”
top of page

“Firmino Liverpool’da Kalmalı”



Liverpool, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Roberto Firmino'nun, takımdan ayrılma kararını tekrar düşünmesini istedi.


Brezilyalı oyuncu, 2015 yılında Hoffenheim'dan Liverpool’a katıldı ve Merseyside'da kulüp düzeyinde neredeyse her şeyi kazandı. Buna karşın Firmino, Kırmızılar için çıktığı 250 maçın ardından sezon sonunda takımdan ayrılmaya hazırlanıyor.


Jürgen Klopp'un elinde şu anda Mohamed Salah, Cody Gakpo, Darwin Nunez, Luis Diaz ve Diogo Jota olmak üzere beş forvet daha var. Bu da Firmino'nun birçok yönden ihtiyaç fazlası olduğu anlamına geliyor. Üstelik Real Madrid’in Brezilyalı oyuncuyla ilgilenebileceği söyleniyor.


Bununla birlikte, Liverpool’un eski yıldızı Paul Ince, Firmino'dan kurtulmanın mantığını sorguluyor ve Brezilyalının, Liverpool'un mevcut hücumcularının bazılarından daha yararlı olabileceğini iddia ediyor.


BoyleSports'a konuşan Ince, "Sadio Mane, Roberto Firmino ve Mohamed Salah'ın üçlüsünün birkaç yıl önce dokunulmaz olmasının nedeni Firmino'ydu." dedi.


"Salah ve Mane'ye boşluk kazandırmak için derine gelirdi. Liverpool, Luis Diaz ve Darwin Nunez gibi çok iyi oyunculara yatırım yapmış olsa da onlar Firmino'nun yaptığını yapmıyorlar. Ben Liverpool olsaydım onu tutmak için arıyor olurdum."

Ince'nin itirazlarına rağmen Firmino, 8 yıl geçirdikten sonra Anfield'dan ayrılacak gibi görünüyor ve bu sezon Klopp’un sahte dokuz olarak kullanabileceği oyuncuların sayısı giderek azalıyor.


Liverpool, ocak ayında Hollandalı Cody Gakpo’yu Firmino gibi derinde kullanabilmek için transfer etti. Kırmızılar’ın bu yaz bir başka forvet transferi yapması beklenmiyor.


Transfermarkt, Firmino’ya 31 milyon € değer biçiyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page