Frank Lampard Chelsea’ye Geri Döndü
top of page

Frank Lampard Chelsea’ye Geri Döndü



Chelsea efsanesi Frank Lampard, Graham Potter'ın görevden alınmasının ardından geçici olarak Maviler’in başına geçti.


Frank Lampard’ın sezon sonuna kadar Chelsea'nin yeni teknik direktörü olduğu resmen duyuruldu.


Günlerce süren spekülasyonlara rağmen bu gelişme sürpriz olarak nitelendirildi. FourFourTwo, Lampard'ın geçtiğimiz salı günü oynanan Chelsea – Liverpool maçında Stamford Bridge'de görülmesinin ardından bu olasılığı okuyucularına aktarmıştı.


Yeni transferlerine milyonlarca euro harcayan Graham Potter, buna rağmen geçen hafta sonu Aston Villa'ya 2-0 mağlup olduktan sonra Chelsea’den ayrıldı.


Chelsea'de bir oyuncu olarak 13 yıl geçirdikten sonra bir kulüp efsanesine dönüşen Lampard, daha önce 2019 ile 2021 arasında iki yıl boyunca Maviler’i çalıştırmıştı. Ancak Lampard sezon ortasında görevden alınmış ve onun yerine gelen Thomas Tuchel, dört ay sonra Chelsea ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı.


Lampard daha sonra, Ocak 2023'te yerine Sean Dyche gelene kadar Everton’ın başında yer aldı.

44 yaşındaki Lampard, yeni dönemindeki ilk maçına cumartesi günü Premier League'de Wolves deplasmanında çıkacak. Çarşamba günü ise Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid ile karşılaşmak için deplasmana gidecek.


Luis Enrique, Julian Nagelsmann ve Zinedine Zidane da dahil olmak üzere bazı büyük teknik direktörler şu anda boşta olduğu için Chelsea'nin kısa sürede takımın başına kalıcı bir ismi getirmesi bekleniyordu.


Ancak perşembe öğleden sonra yapılan açıklamada, "Chelsea FC, Frank Lampard'ın sezon sonuna kadar “geçici teknik direktör” olarak atandığını duyuruyor.” ifadelerine yer verildi.


"Bu hamle, üç kez Premier League'i ve Münih'te UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak kulüpte şanlı bir oyunculuk geçmişine sahip olan Frank için Stamford Bridge'e dönüşü işaret ediyor. Lampard daha önce kulübü 84 maçta yönetti. Bu sürece, takımı FA Cup finaline götürmesi de dahildi.”


Bu açıklamalara ek olarak resmi duyuruda kulüp sahipleri Todd Boehly ve Behdad Eghbali’nin sözlerine de yer verildi.


"Frank'i Stamford Bridge'de tekrar ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Frank, Premier League Onur Listesi'nde yer alan bir isim ve bu kulüpte bir efsane.”


"Kalıcı bir teknik direktör için kapsamlı araştırmalarımız devam ederken kulübe ve taraftarlarımıza sezonun geri kalanı için net ve istikrarlı bir plan sağlamak istiyoruz. Kendimize her türlü başarı şansını vermek istiyoruz. Frank, bizi bitiş çizgisine götürmek için ihtiyaç duyduğumuz her türlü özelliğe sahip.”


"Cumartesi günü Wolves'a karşı önemli bir maçımız var ve ardından dikkatimizi önümüzdeki hafta Madrid'de oynayacağımız Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline çevireceğiz. Mümkün olan en iyi sonucu almak için kalan maçlarımızda hep birlikte Frank'e tüm desteğimizi vereceğiz.”

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
BEYAZ-01_edited.png
  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • Heyecan - Beyaz Çember
visa-mastercard-logo.jpg

Copyright © 2020 Lobby Lobos Reklam Her hakkı saklıdır. FourFourTwo.com'da yer alan hiçbir içerik,

FourFourTwo.com'un yazılı onayı olmaksızın yayınlanamaz, yeniden yazılamaz ve bu içeriklerin dağıtımı yapılamaz.

bottom of page