Frenkie De Jong Kalmak İçin Direniyor
top of page

Frenkie De Jong Kalmak İçin Direniyor



Avrupa’da 2022/2023 yaz transfer sezonunun en aktif takımlarından biri olan Barcelona, liglerin başlamasına kısa bir süre kala transfer çalışmalarını sürdürüyor.

İspanyol temsilcisi geçtiğimiz günlerde Raphinha, Robert Lewandowski, Franck Kessie, Andreas Christensen gibi oyuncularla kadrosunu takviye etti. Barcelona’nın içinde bulunduğu mali sıkıntılara rağmen bu transferleri gerçekleştirmesi birçok spor otoritesi tarafından açıkça eleştirildi.

Öyle ki Bayern Münih Teknik Direktörü Julian Nagelsmann, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu duruma anlam veremediğini ifade etmişti.

Kadrosuna kattığı oyuncular için 100 milyon euro’nun üzerinde harcama yapan Barcelona, bir yandan da bütçede yer açmak için bazı oyuncularıyla yollarını ayırmaya çalışıyor. Bu oyuncuların başında ise 25 yaşındaki Hollandalı orta saha oyuncusu Frenkie de Jong geliyor.


Kulüp İstemiyor De Jong Gitmiyor


Barcelona, 2019/2020 yaz transfer döneminde Frenkie de Jong transferi için Ajax’a 86 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Erik ten Hag liderliğinde oldukça başarılı bir dönem geçiren Ajax’ın en önemli oyuncularından biri olan De Jong, Barcelona için de değişmez isimlerden biri olmayı başardı.

Geride kalan süreçte Barcelona forması ile 138 maça çıkıp 13 gol 17 asist yapan Frenkie de Jong, 2021/2022 sezonunda ise 31 maçta 3 gol 3 asist kaydetti.

Buna karşın İspanyol kulübü, 2022/2023 sezonu öncesinde Hollandalı orta saha oyuncusunu takımdan göndermeye karar verdi. Bunun birincil sebebinin mali yapıyı ve takım bütçesini dengelemek olduğu belirtildi.

Öte yandan De Jong, Mayıs 2022’de ESPN’deki röportajında Barcelona’da kalmak istediğini açıkça belirtmişti: “Barcelona’da kalmak istiyorum. Burası benim çocukluğumdan beri hayal ettiğim yer.”


Manchester United De Jong’u Bekliyor


2021/2022 sezonunun sona ermesiyle teknik direktörü Ralf Rangnick’in yerine Erik ten Hag’ı takımın başına getiren Manchester United, transferdeki ana hedeflerinden biri olarak ise Frenkie de Jong’u belirlemişti.

Bu transferi gerçekleştirmek için Barcelona’ya toplamda yaklaşık 85 milyon euro’luk bir teklif sunan Manchester United, iddialara göre İspanyol kulübüyle anlaştı. Fakat Hollandalı oyuncunun Barcelona’dan ayrılmak istememesi transfer sürecini durdurdu.

Barcelona yönetiminin, Hollandalı oyuncunun takımdan ayrılması için birçok farklı yola başvurduğu iddia edildi. Öncelikle teknik direktör Xavi Hernandez’in de aralarında olduğu bir grup, oyuncuyla görüşmeler gerçekleştirdi.

Takımın ABD kampındaki basit toplantısında Frenkie de Jong’u “stoper olarak” kullanmak istediğin söyleyen Xavi Hernandez’in bu açıklaması da Hollandalı oyuncunun ayrılık sürecini hızlandırmak için yapılan bir iletişim çalışması şeklinde yorumlandı.

Bunlara ek olarak, Barcelona’dan yıllık 30 milyon euro maaş alan De Jong’un yıllık ücretinde indirim yapması istendi. İspanyol AS gazetesinin iddiasına göre Barcelona, De Jong’a maaşında 10 milyon euro’luk bir indirim beklediklerini iletti.

Barcelona’nın Lewandowski ve Raphinha için yaklaşık 103 milyon euro bonservis bedeli öderken, takımdaki bir oyuncu için maaş indirimi talep etmesi de yine birçok farklı kişi tarafından eleştirildi.

Bu eleştirilerden biri de eski Manchester United oyuncusu Gary Neville’a aitti. Gary Neville, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada: “De Jong, Barcelona'ya karşı yasal işlem başlatmalı ve tüm oyuncular onun arkasında olmalı! Bir kulüp, sözleşmeli oyuncularına maaşlarını ödemeden yeni oyunculara servet harcıyorsa bu etik dışıdır ve kuralları ihlal etmek anlamına gelir.” ifadelerini kullandı.

Tüm bu tepkilere karşın İspanya’da yayın yapan Catalunya Radio, Hollandalı orta saha oyuncunun Barcelona’da kalmak için ücretinde indirim yapmayı kabul ettiğini takipçilerine aktardı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
BEYAZ-01_edited.png
  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • Heyecan - Beyaz Çember
visa-mastercard-logo.jpg

Copyright © 2020 Lobby Lobos Reklam Her hakkı saklıdır. FourFourTwo.com'da yer alan hiçbir içerik,

FourFourTwo.com'un yazılı onayı olmaksızın yayınlanamaz, yeniden yazılamaz ve bu içeriklerin dağıtımı yapılamaz.

bottom of page