Gabriel Jesus Arsenal ile anlaşıyor.
top of page

Gabriel Jesus Arsenal ile anlaşıyor.



İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal, Manchester City ile 25 yaşındaki Brezilyalı golcü Gabriel Jesus’un transferi için anlaşmaya vardı.


Fabrizio Romano’nun haberine göre taraflar, 45 milyon pound bonservis bedeli karşılığında el sıkıştılar.


Arteta Uzun Zamandır İstiyordu


Arsenal, geride bıraktığımız 2021 – 2022 sezonunda İngiltere Premier Lig’i 5’inci sırada bitirdi. Son haftalarda yaptığı puan kayıpları ile ilk 4 sıradaki yerini kaybeden Londra ekibi, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkını elde edemedi.


İspanyol teknik direktör Mikel Arteta yönetiminde gelecek sezonda UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek olan Arsenal, kadrosunu güçlendirmek için çalışmalara başladı.


Londra temsilcisi, Mikel Arteta’nın isteği doğrultusunda ilk olarak Porto’dan Fabio Vieira’yı 35 milyon euro ödeyerek kadrosuna kattı.


Kadrosunu takviye etmeye kaleci Matt Turner ve Brezilyalı genç kanat oyuncusu Marquinhos ile devam eden Arsenal’in uzun süredir bitirmek için uğraştığı transfer ise santrafor bölgesineydi.



Aubameyang’ın Ayrılığı Sonrası Hedef Belirlendi


2021/2022 sezonuna santrafor rotasyonunda Pierre Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette ve Eddie Nketiah’ı bulundurarak başlayan Arsenal, bu 3 isimden beklediği verimi alamadı.


Zira bu üç oyuncu, İngiltere Premier Lig 2021/2022 sezonunu toplam 13 gol atarak bitirdiler.


Bununla birlikte teknik direktör Mikel Arteta ile yaşadığı sorunlarla gündeme gelen Pierre Emerick Aubameyang’ın, devre arasında bedelsiz bir şekilde Barcelona’ya transfer olması Arsenal’in santrafor rotasyonunu olumsuz etkiledi.


Sezonu Alexandre Lacazette ve Eddie Nketiah ile bitiren Mikel Arteta, yeni sezon öncesinde istediği santraforu haftalar öncesinden belirledi.


Öyle ki Şubat 2022’den itibaren Arsenal’in Gabriel Jesus ile ilgilendiği haberleri İngiliz basınında sıkça yer almaya başladı.


Haaland Transferi Ayrılığı Hızlandırdı


Manchester City’nin 2022/2023 yaz transfer döneminin henüz başında kadrosuna Erling Haaland’ı katması, Gabriel Jesus – Arsenal transferinin gerçekleşme ihtimalini güçlendirdi.


Norveçli golcünün takıma gelişi sonrasında yeteri kadar süre alamayacağı konuşulan Gabriel Jesus, Arsenal’in kendisine sunduğu teklifi kabul etti.


Manchester City ile Arsenal arasında yapılan görüşmelerde iki taraf 45 milyon pound’luk bonservis bedeli üzerine anlaşırlarken, Fabrizio Romano’nun iddiasına göre transferin gerçekleşmesinin önünde yalnızca küçük ayrıntılar kaldı.

İlerleyen günlerde yeni sezon hazırlıkları için Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahat edecek olan Arsenal’in, transferi bu yolculuktan önce bitirmek istediği belirtiliyor.


2016/2017 sezonundan beri Manchester City formasını giyen ve bu süreçte 236 maça çıkıp 95 gol – 46 asist ile oynayan Gabriel Jesus, Pep Guardiola yönetimindeki takımda; 4 İngiltere Premier Lig, 3 Lig Kupası ve 1 FA Cup şampiyonluğu yaşamıştı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page