Galatasaray Avrupa’da Zorlu Gruba Düştü
top of page

Galatasaray Avrupa’da Zorlu Gruba Düştü



Türkiye’nin UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki tek temsilcisi Galatasaray’ın rakipleri, Monaco’da çekilen grup kuraları sonrasında belli oldu.


Son olarak 2019/20 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele eden sarı kırmızılılar, bu sezon A Grubu’nda turnuvanın güçlü ekipleriyle eşleşti.


Buna göre Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’ndaki rakipleri; Bayern Münih (Almanya), Manchester United (İngiltere) ve Kopenhag (Danimarka) oldu.


Galatasaray Rakiplerine Evinde Yenilmedi


Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda birlikte yer aldığı rakiplerinin hepsiyle daha önce Avrupa kupalarında karşı karşıya geldi.


Galatasaray’ın birinci torbadan eşleştiği Bayern Münih, sarı kırmızılı ekiple ilk ve son kez 1972/73 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda karşılaşmıştı. Rakibiyle evinde 1-1 berabere kalan Galatasaray, deplasmandaki maçı 6-0 kaybedince toplamda 7-1’lik skorla turnuvaya veda etmişti.


Tıpkı Bayern Münih gibi Galatasaray ile yalnızca 2 kez karşı karşıya gelen Kopenhag ise 2013/14 sezonundaki ikonik UEFA Şampiyonlar Ligi grubunun dördüncü takımıydı.


Real Madrid, Juventus ve Galatasaray ile aynı grupta yer alan Kopenhag, o dönem Danimarka’da sarı kırmızılıları 1-0 yenmiş ancak İstanbul’da 3-1 mağlup olmaktan kurtulamamıştı.


A Grubu’nda yer alan takımlar içerisinde Galatasaray’ın en çok aşina olduğu ekip ise Manchester United oldu.


Daha önce Avrupa’nın 1 numaralı organizasyonunda ilk olarak 1993/94 sezonunda karşılaşan iki takım arasındaki maçlar, Türk futbol tarihine geçmişti. İngiliz deviyle ikinci turda karşı karşıya gelen Galatasaray, Old Trafford’da 3-3’lük tarihi bir skor aldı ve İstanbul’a bunun avantajıyla döndü.


Turun mutlak favorisi karşısında Ali Sami Yen Stadyumu’ndaki ikonik atmosferde kalesini gole kapatan Galatasaray, 0-0’lık sonuçla Manchester United’ı eledi ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki 8 takım arasına girdi.


İki takım sadece 1 sezon sonra yine UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ancak bu kez gruplarda karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen’de 0-0 biten maçın rövanşında Galatasaray rakibine 4-0 yenildi.


Manchester United ve Galatasaray’ın son eşleşmesi ise 2012/13 sezonunda gruplarda oldu. Fatih Terim ve Sir Alex Ferguson’ın çalıştırdığı takımların arasındaki iki maç da ev sahibi lehine 1-0 sona erdi.


Tüm bu sonuçlara bakınca Galatasaray, 2023/24 UEFA Şampiyonlar Ligi Sezonu’nda gruplarda eşleştiği takımların hiçbirine tarih boyunca evinde yenilmemesiyle dikkat çekti.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page