Galatasaray Wilfried Zaha’yı Kadrosuna Kattı
top of page

Galatasaray Wilfried Zaha’yı Kadrosuna Kattı



Crystal Palace formasıyla Premier League’in önemli yıldızlarından olan Wilfried Zaha, 2023 yaz transfer döneminin en fazla konuşulan isimlerinden biri oldu.


Londra temsilcisi ile sözleşmesi geçtiğimiz sezonun sonunda sona eren Fildişi Sahilli futbolcunun gelecek sezon nerede futbol oynayacağı, futbolseverler arasında merak ediliyordu.


Suudi Arabistan Kulüpleri Teklif Yaptı


30 yaşındaki Fildişili isim için Suudi Arabistan ekipleri, yaz transfer döneminin başında teklif yaptı.


Cristiano Ronaldo’nun formasını giydiği Al Nassr, Wilfried Zaha’yı transfer etmek için en güçlü adaydı ancak Zaha, tercihini Suudi Arabistan temsilcisinden yana kullanmadı.


Fenerbahçe ve Galatasaray Yarıştı


2022/23 sezonunda Süper Lig şampiyonluğu için çekişen İstanbul’un iki dev takımı, Wilfred Zaha transferi için de birbirlerine rakip oldu.


Fenerbahçe, transfer döneminin başından beri Zaha ile temas kurdu ve birçok kez teklifini yeniledi. Fakat Fildişili futbolcu, Galatasaray’a imza attı.


UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde yer alan Galatasaray, bu hafta içinde iletişime geçtiği oyuncuyu dün renklerine bağladı.


Premier League’de 305 Maça Çıktı


Crystal Palace altyapısında genç yaşta gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Wilfried Zaha, Ocak 2013’te Manchester United’a transfer oldu.


Manchester’da beklenileni veremeyen Fildişili oyuncu, sırasıyla Cardiff City ve Crystal Palace’a kiralandı.


Londra ekibi, Zaha’yı Şubat 2015’te tekrardan bonservisiyle kadrosuna kattı ve Zaha, o günden sonra Premier League’in en etkili oyuncularından biri haline geldi.


Premier League’de kariyeri boyunca 305 maça çıkan Zaha, 68 gol ve 43 asist üretmeyi başardı.


Fildişili yıldız, geçtiğimiz sezonu Crystal Palace formasıyla 27 maçta 7 gol ve 3 asistle tamamladı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page