Galatasaray’ın 2022 Yaz Transfer Dönemi
top of page

Galatasaray’ın 2022 Yaz Transfer Dönemi



Geçtiğimiz sezonu tarihinin en kötü derecesini yaparak 13.sırada tamamlayan Galatasaray, yeni sezona yeni teknik direktörü Okan Buruk yönetiminde girdi.


Şampiyonluk hedefi doğrultusunda kadrosunu neredeyse baştan aşağı yenileyen Galatasaray, transfer dönemini oldukça etkili kullandı.


Öyle ki geçen sezonun son maçında deplasmanda Antalyapor ile karşılaşan Galatasaray, bu sezonu da Antalya deplasmanında açtı. Ancak 20 Mayıs’ta oynanan maçın geniş kadrosunda olan sadece 9 futbolcu 7 Ağustos’ta da kadroda yer alıyordu.


Gidenler


Galatasaray bu yaz 20 oyuncusuyla yolları ayırdı. Bu futbolcular arasından Arda Turan ve Semih Kaya futbolu bıraktı. Fatih Öztürk, Omar Elabdellaoui ve Sofiane Feghouli kulüpsüz durumda. Halil Dervişoğlu, Iñaki Peña ve Erick Pulgar ise kiralandıkları takımlarına geri döndü.


Sarı kırmızılılar; Atalay Babacan, Abdussamet Karnucu, Işık Kaan Arslan, Mahmut Keskin, Berk Balaban, Süleyman Luş, Batuhan Şen, Eren Aydın gibi gelişime açık futbolcularını Anadolu’nun çeşitli kulüplerine kiraladı.


Geçen sezonun planlamasında yer alan Emre Kılınç, Taylan Antalyalı, Christian Luyindama, Oğulcan Çağlayan bedelsiz olarak çeşitli Süper Lig takımlarına; Alpaslan Öztürk 1.Lig ekibi Eyüpspor’a, Alexandru Cicaldau Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al-Ittihad Kalba’ya bedelsiz kiralandı.


Sözleşmeleri sona eren Ryan Babel, Bartuğ Elmaz, Ali Yavuz Kol, Jesse Sekidika bedelsiz olarak takımdan ayrılırken, sözleşmeleri devam etmesine karşın Mbaye Diagne, Aytaç Kara, Ömer Bayram da takımdan bedelsiz olarak ayrılan isimler oldu.


Galatasaray yaz transfer döneminde kasasına para koyduğu hamleleri de gerçekleştirdi. Valentine Ozornwafor Charleroi’ya 100 bin € karşılığında, Emre Akbaba Adana Demirspor’a 500 bin € + sonraki satıştan %50 pay ile satıldı. Galatasaray’ın en büyük gelir elde ettiği satış ise takımın en önemli oyuncularından Marcao’yu Sevilla’ya 12M € bedelle satması oldu.


Ayrıca Galatasaray; Olimpiu Morutan’ın Pisa’ya kiralanmasından 150 bin €, Mostafa Mohamed’in Nantes’a kiralanmasından da 250 bin € kazanadı.


Tüm bu gelirler toplandığında Galatasaray’ın kasasına 13M € girdi.


Gelenler


Kadrosuna 14 yeni futbolcu katan Galatasaray, bu transferleri 4 döneme ayırarak gerçekleştirdi.


Galatasaray öncelikle transfer dönemi açılır açılmaz zorunlu satın alma opsiyonuyla Mostafa Mohamed’i Zamalek’ten 3.85M €, Abdülkerim Bardakçı’yı Konyaspor’dan 2.8M €, Kazımcan Karataş’ı Altay’dan 1.14M € karşılığında kadrosuna kattı.


Sonrasında kadronun önemli parçaları olması beklenen Sergio Oliveira, Léo Dubois, Fredrik Midtsjø, Haris Seferovic gibi isimler transfer edildi. Galatasaray, Oliveira, Dubois ve Midtsjø’nün bonservisine toplam 9M € öderken Severovic’in kiralanması için 1M € ödedi.


Ardından Avrupa’da önemli kariyerlere erişmiş iki futbolcu Dries Mertens ve Lucas Torreira’yı aynı anda İstanbul’a getirdi Galatasaray. Napoli’deki sözleşmesi biten Mertens bedelsiz olarak kadroya katılırken, Lucas Torreira ise Arsenal’e 6M € ödenerek satın alındı.


Son operasyonunu transferin son gününde yapan Galatasaray, tam 5 futbolcuyla anlaştı. 21 yaşındaki Danimarkalı stoper Mathias Ross 1.75M €’ya, geçtiğimiz sezonun ilk yarısını Barcelona’da geçiren 19 yaşındaki Yusuf Demir 6M €’ya transfer edildi. Manchester United ile sözleşmesi sona eren Juan Mata bedelsiz olarak takıma katıldı. Norwich City’den Milot Rashica ve en çok dikkat çeken transfer olan Mauro Icardi PSG’den bedelsiz olarak 1 yıllığına kiralandı.


Tüm bu transferler için 31.54M € harcayan Galatasaray, kadrosunu hem teknik direktörü hem de taraftarların istediği ölçüde güçlendirmeyi başardı.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page