Gianluca Vialli, 58 yaşında hayatını kaybetti
top of page

Gianluca Vialli, 58 yaşında hayatını kaybetti



Pankreas kanseriyle mücadele eden Gianluca Vialli, 58 yaşında hayata gözlerini yumdu.


Vialli, tedavi süreci için geçen ay İtalya milli takımındaki görevinden istifa etmişti. Efsane İtalyan forvet, Azzurri’nin Euro 2020 şampiyonluğunda Roberto Mancini’nin yardımcılığını yapıyordu.


Vialli geçen ay, “Muhteşem onkolog ekibimle aldığımız karar doğrultusunda, geçici olarak şu anki ve gelecekteki mesleki görevlerimi askıya almaya karar verdim.” demişti.


Vialli, kariyeri boyunca çok sevilen bir oyuncuydu ve futbolun zirvesinde yer aldı.


Vialli, futbol kariyerine 1980’de Cremonese’de başladı ve dört yıl sonra Sampdoria’ya transfer oldu. Vialli, Mancini ile oynadı, Serie A’yı ve Kupa Galipleri Kupası’nı kazandıktan sonra Juventus, 1992’de onun için 12.5 milyon sterlinlik rekor bir transfer ücreti ödedi.


Torino’da geçirdiği süre boyunca Vialli, İtalya Kupası, Serie A, İtalya Süper Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası’nı kazandı. 1996’da Chelsea’ye transfer oldu ve FA Kupası, Lig Kupası ve Kupa Galipleri Kupası’nı kazanarak Premier Lig’i etkisi altına aldı. Vialli sonrasında ise takımdaki görevine takımın menajeri olarak devam etti.


Avrupa’da kulüpler düzeyindeki üç ana turnuvayı kazanan dokuz futbolcudan biri ve bunu başaran tek forvet olan Vialli, herkes tarafından çok özlenecek.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page