Guardiola Haaland’ı Messi ve Ronaldo İle Karşılaştırdı
top of page

Guardiola Haaland’ı Messi ve Ronaldo İle Karşılaştırdı



Manchester City'nin forvet oyuncusu Erling Haaland, cumartesi günü Southampton'a karşı 2 gol atarak bu sezonki gol sayısını 44’e yükseltti.


Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Norveçli futbolcunun Southampton'ı 4-1 yendikleri maçtaki performansının ardından, Erling Haaland'ın Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'nun gol rekorlarıyla yarışabileceğine inanıyor.


Haaland, sakatlıktan döndüğü maçta Southampton karşısında attığı 2 golle Premier League’de bu sezonki gol sayısını 30’a çıkardı.


Guardiola maçın ardından yaptığı açıklamada, "Cristiano ve Messi'nin seviyesine ulaşmak için çok çalışmak gerekiyor.” dedi.


"Onlar hiç sakatlanmadılar. Erling çok uzun ve çok iri. Bu yüzden fiziksel olarak çok fazla bakıma ihtiyacı var. Ancak onunla tanıştığımdan beri doğru zihniyete sahip. Aklı doğru yerde."


"Rekabet etmek için profesyonelce yaşıyor. Antrenmanlarda bile gol kaçırdığında tepkisini görüyorum. Ancak beş dakika üzülüp geri dönüyor ve yapmak istediği işi yapıyor."


"Messi ve Ronaldo gibi kendisine baskı yapıyor. 2-3 gol atmayınca 'Sorun ne, sorun ne?' diyor. Bu yaşta sahip olduğu rakamlar inanılmaz.”


"Erling'in profesyonel kariyeri boyunca kaç maç oynadığını görüyorsunuz ve o dönemde attığı golleri Messi ve Cristiano ile karşılaştırıyorsunuz, sayılar oldukça benzer.”


"Messi'nin daha eksiksiz bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Oyunu anladığı için her yerde oynayabilir. Diğer ikisi, Cristiano ve Haaland ise bir makine gibiler. Ancak Erling, diğer ikisinin sadece bir yıl değil, yirmi yıldır oyuna hakim olduklarını biliyor.”


"Goller attılar, şampiyonluklar kazandılar ve kesinlikle her şeyi yaptılar. Bence futbol, Cristiano ve Messi’nin büyük kulüpler için yaptıkları sayesinde daha iyi bir yer."

"Erling henüz 22 yaşında ve bunu dünyanın en zorlu liginde yapıyor. Başka liglerde de bulunduğum için konuşabiliyorum. Onun yaptığı şey olağanüstü."

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page