“Haaland Artık Dünyanın En İyisi”
top of page

“Haaland Artık Dünyanın En İyisi”



İngiltere milli takımı ve Manchester United’ın eski forveti Wayne Rooney, Erling Haaland'ın artık dünyanın en iyi oyuncusu olduğuna inanıyor. Rooney, Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi döneminin ise bittiğini düşünüyor.


Haaland, İngiliz futbolundaki ilk sezonunda rekorlar kırmaya devam ederken bu sezon Manchester City için 32'si Premier League'de olmak üzere 47 gol kaydetti.


The Times için yazdığı köşe yazısında Rooney, "Erling Haaland şu anda dünyanın en iyi futbolcusu." ifadelerini kullandı.


"Lionel Messi en iyisi ama şu anda kimse Haaland’dan daha iyi oynamıyor. Onun ulaştığı seviye nefesimi kesiyor. Ulaştığı rakamlar, sergilediği performanslar ve gösterdiği zihniyet nedeniyle dünyanın en iyisi."


Haaland ve City, 2022/23 sezonunda olası bir üçlemeyi gerçekleştirmek için mücadele ederken Wayne Rooney, Norveçli oyuncuyu Ballon d’Or’un en büyük adayı olarak görüyor.


"Eğer Ballon d'Or'u kimin kazanacağını sorarsanız bu sezon formunu koruması şartıyla Haaland kazanmalı. Neden olmasın? 264 maçta 224 gol, standartları düşmeyen bir oyuncunun işaretidir.”


"Messi ve Cristiano Ronaldo dönemini yaşadık. Ancak şimdi Haaland ve Kylian Mbappe dönemindeyiz, bu onların zamanı. Etrafınızda Haaland gibi bir yetenek varsa (Manchester City forması giyiyor olsa bile) bunun tadını çıkarmalısınız."

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page