Haaland Rekorları Bir Bir Kırıyor
top of page

Haaland Rekorları Bir Bir Kırıyor



Manchester City, 2022/23 yaz transfer sezonunda Borussia Dortmund’dan Erling Haaland’ı kadrosuna kattı.

Kulüp, eski futbolcularından Alf-Inge Haaland’ın oğlu olan 22 yaşındaki Norveçli için Alman kulübüne 60 milyon euro ödeyerek oyuncunun transferini tamamladı.

Avrupa ve dünya futbolunda geleceğin en büyük yıldızlarından olması beklenen ve genç yaşta kırdığı rekorlarla dikkat çeken Erling Haaland’ın Pep Guardiola yönetiminde Premier League’de nasıl bir performans göstereceği merak konusuydu.

Erling Haaland, Premier League’de forma giymeye başladığı gün itibariyle tüm spor kamuoyunun aklındaki soru işaretlerini silmeyi başardı.


Rekorları Kırarak İlerliyor


Erling Haaland, Manchester City formasıyla ilk maçına 7 Ağustos 2022’de West Ham United karşısında çıktı.

Sezonun açılış maçında West Ham United filelerini 2 kez havalandırarak yeni takımına oldukça hızlı bir başlangıç yapan Erling Haaland, bir sonraki hafta Etihad Stadyumu’nda oynanan Bournemouth maçını ise 1 asist ile geçti.

Norveçli golcü, İngiltere Premier League’in 3’üncü haftasında ise Newcastle United karşısında bulduğu golle kulüp tarihine adını yazdırmayı başardı. Öyle ki Erling Haaland bu golle, Emmanuel Adebayor ve Emile Mpenza’nın ardından Manchester City formasıyla çıktığı ilk 2 deplasman maçında da gol atan 3. futbolcu oldu.

Durdurulamaz performansına dördüncü haftada oynanan Crystal Palace karşılaşmasında da devam eden Haaland, Premier League kariyerinin ilk hat-trick performansına imza attı. Crystal Palace karşısında attığı 3 gol Haaland’a bir başka kulüp rekorunu daha getirdi. Buna göre oyuncu, Sergio Agüero ile birlikte Manchester City kariyerinin ilk 4 maçında en çok gol atan (6) isim olmayı başardı.

Performansını bir sonraki hafta oynanan Nottingham Forest maçında da sürdüren ve yine hat-trick yapan Erling Haaland, İngiltere Premier League’de ilk 5 maçında 9 kaydederek tarihte bunu başaran ilk oyuncu oldu. 22 yaşındaki Norveçli bu unvanı, Mick Quinn ve Sergio Agüero’nun elinden aldı.

Diğer taraftan Haaland, tarihte üst üste iki Premier League maçında hat-trick yapabilen 7’nci isim olarak da kayıtlara geçti. Bunu daha önce sadece Les Ferdindand, Ian Wright, Thierry Henry, Didier Drogba, Wayne Rooney ve Harry Kane (2 kez) yapabilmişti.

Haaland, Nottingham Forest maçının ardından kısa sürede başardıkları hakkında asıl payeyi teknik direktörü Pep Guardiola ve takım arkadaşlarına verdi:


“Elimden geldiğince Pep’i dinlemeye çalışıyorum. Burada harika futbolcular var, görebileceğiniz gibi onlarsız bu kadar çok gol atamazdım. Çok iyi oynuyoruz, daha da iyi olacağız.”

Öte yandan Sky Sports’da Premier League maçlarını yorumlayan Liverpool’un eski kaptanlarından Jamie Carragher ise Norveçli oyuncunun yaptıkları karşısında ne kadar etkilendiğini şu sözlerle anlattı:

“Haaland, Premier League’deki kariyerini bitirdiğinde onu Thierry Henry ile birlikte anacağız. Bu delikanlı ligde gördüğümüz en iyi oyuncu olabilir.”

Haaland, Ağustos ayında attığı toplam 9 golle Premier League’de bir ay içerisinde en çok gol atan 2’nci oyuncu (Luis Suarez-10 gol) oldu.


Haaland’ın Durmaya Niyeti Yok


Tüm bu övgüler karşısında ciddiyetini korumayı sürdüren Erling Haaland, Premier League’in 6’ncı haftasında Aston Villa ile oynanan maçta da golünü attı.

Böylece lig tarihinde üst üste 3 deplasman maçında da gol atmayı başaran Haaland; Peter Beardsley, Jürgen Klinsmann, Francesco Baiano ve Alen Boksic’in olduğu listeye de adını yazdırdı.

6 maçta attığı 10 golle 1992’den beri bunu başaran (Mick Quinn-1992 Aralık) ilk isim olan Haaland, ilerleyen haftalarda rekorlarına yenilerini ekleyecek gibi gözüküyor.

Norveçli oyuncunun Premier League’de tek sezonda en çok gol atan (34) ve lig tarihinin en golcü oyuncusu olan (260) Alan Shearer’ın rekorlarını orta ve uzun vadede kırabileceği ön görülüyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
BEYAZ-01_edited.png
  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • Heyecan - Beyaz Çember
visa-mastercard-logo.jpg

Copyright © 2020 Lobby Lobos Reklam Her hakkı saklıdır. FourFourTwo.com'da yer alan hiçbir içerik,

FourFourTwo.com'un yazılı onayı olmaksızın yayınlanamaz, yeniden yazılamaz ve bu içeriklerin dağıtımı yapılamaz.

bottom of page