Haaland ve Mbappe Rekabetinde Rekor Gecesi
top of page

Haaland ve Mbappe Rekabetinde Rekor Gecesi



Dünya futbolunda yeni dönemin en büyük yıldızları olmaları beklenen Erling Haaland ve Kylian Mbappe, dün UEFA Şampiyonlar Ligi 2022/23 Sezonu’nun ilk maçlarında sahneye çıktılar.

Pep Guardiola önderliğinde nihai hedefi olan UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak için sezona hızlı başlayan Manchester City, İspanya’da Sevilla’nın konuğu oldu.

Aynı şekilde Katar sermayesi tarafından satın alındıktan sonra en büyük amacını UEFA Şampiyonlar Ligi olarak belirleyen ve bu amaç doğrultusunda rekor bedellerle transferler yapan Paris Saint Germain ise kendi evinde Juventus’u ağırladı.


İspanya ve Fransa’daki maçlara damga vuran isimler ise Erling Haaland ve Kylian Mbappe oldu.


Haaland Bir Rekor Daha Kırdı

Sezon başında Borussia Dortmund’dan Manchester City’e transfer olarak sezonun en sansasyonel transferine imza atan Erling Haaland, İngiltere Premier League’de sergilediği performanslarla kısa sürede birçok rekorun sahibi oldu.


Manchester City ile birlikte bu performansını UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de sürdüren Norveçli forvet, Sevilla karşısında 2 gol atarak turnuva tarihinde 25 gole ulaştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde toplamda henüz sadece 20 maça çıkan Haaland, tarihte 25 gole en erken ulaşan futbolcu oldu. Haaland’dan önce bu rekor 30’ar maçta bu sayıya ulaşan Ruud van Nistelrooy ve Filippo Inzaghi’ye aitti.

Lionel Messi ve Kylian Mbappe ise bu sayıya 42’inci maçlarının sonunda ulaşmışlardı.


Mbappe En Genç Oyuncu Oldu


Manchester City maçında Erling Haaland rekor kırarken aynı saatlerde Kylian Mbappe de bir başka UEFA Şampiyonlar Ligi rekorunun sahibi oldu.

Yaz döneminde Real Madrid’e imza atması beklenen fakat Paris Saint Germain’in astronomik teklifini kabul ederek Fransa’da kalan Kylian Mbappe, Juventus karşısında 5’inci ve 22’nci dakikalarda 2 gol buldu. Fransız yıldız, 23 yaş 260 gün ile turnuva tarihinde 35 gole en genç yaşta ulaşan oyuncu olmayı başardı.

Rekor daha önce 23 yaş 307 gün ile Lionel Messi’ye aitti. Messi’nin ardından ise Raul Gonzalez, Karim Benzema, Thomas Müller ve Cristiano Ronaldo geliyordu.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
BEYAZ-01_edited.png
  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • Heyecan - Beyaz Çember
visa-mastercard-logo.jpg

Copyright © 2020 Lobby Lobos Reklam Her hakkı saklıdır. FourFourTwo.com'da yer alan hiçbir içerik,

FourFourTwo.com'un yazılı onayı olmaksızın yayınlanamaz, yeniden yazılamaz ve bu içeriklerin dağıtımı yapılamaz.

bottom of page