İngiltere 39 Yıl Sonra 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda Şampiyon Oldu
top of page

İngiltere 39 Yıl Sonra 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda Şampiyon Oldu

Güncelleme tarihi: 10 Tem 2023



İngiltere 21 Yaş Altı Milli Takımı, 2023 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda tarihi bir zafer elde ederek şampiyonluğa ulaştı. Gürcistan ve Romanya'nın ortak düzenlediği şampiyonada zafere koşan Üç Aslan, finalde İspanya'yı 1-0 mağlup etti ve bu turnuvada tam 39 yıl sonra yeniden şampiyon oldu.


İngiltere, bu şampiyonluğunda olağanüstü bir savunma yaptı. Teknik ekibinde Lee Carsley, Ashley Cole, Joleon Lescott ve Timothy Dittmer gibi eski önemli futbolcuların yer aldığı ekip, turnuvada çıktığı 6 maçta kalesini gole kapattı. 


Rakip filelere 11 gol atan İngiltere, C Grubu'nda başladığı turnuvada sırasıyla Çekya (2-0), İsrail (2-0), Almanya (2-0), Portekiz (1-0), İsrail (3-0) ve İspanya (1-0) engellerini geçti. Bu maçların hepsinde Manchester City'nin genç kalecisi James Trafford görev aldı.


Finalde asistan teknik direktör Ashley Cole, tartışmalar sonrasında ilk yarıda kırmızı kart görürken Curtis Jones'un 45+4. dakikada attığı gol finalin tek golü oldu. Jones, finalde Maçın Oyuncusu ödülünü de kazanırken Trafford, 90+6. dakikada Abel Ruiz'in penaltısını çıkararak büyük bir dramaya izin vermedi.


U21 Avrupa Şampiyonası’nda turnuvanın oyuncusu ise Newcastle United forması giyen Anthony Gordon seçildi. Performansıyla dikkat çeken yıldız adayı, süre aldığı 407 dakikada 2 gol ve 1 asist kaydetti.


Gürcistan'ın Batum şehrinde kupayı kaldıran İngiltere, daha önce 1982 ve 1984'te 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda aynı başarıyı tekrarlamıştı. 3. kez bu zaferi yaşayan ekibin son finali yine İspanya'ya karşıydı.


23 kişilik İngiltere kadrosunda sadece Lille forması giyen Angel Gomes, yurt dışında oynuyor. Everton forması giyen Jarrad Branthwaite ise geçtiğimiz sezonu kiralık olarak PSV'de geçirdi.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page