Jürgen Klopp Liverpool’dan Ayrılacağını Açıkladı
top of page

Jürgen Klopp Liverpool’dan Ayrılacağını Açıkladı



İngiltere ve dünya futbolu, bugün öğle saatlerinde Liverpool’dan gelen flaş bir gelişmeyle sarsıldı. 2015’ten beri Liverpool’u çalıştıran ve kulüple büyük başarılar kazanan Jürgen Klopp, sezon sonunda Kırmızılar’a veda edeceğini, kulübün resmi kanalında yaptığı bir röportajla duyurdu.


Liverpool’u 30 yıl sonra Premier League şampiyonu yaparak kulüp tarihinde çok özel bir yer edinen Jürgen Klopp, birçok farklı kupayı da yıllar sonra Liverpool’un müzesine kazandırdı. Alman çalıştırıcı Liverpool’un başında; 2018/19 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’ni, 2019/20 sezonunda UEFA Süper Kupası, FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve Premier League’i, 2021/22 sezonunda FA Cup ve İngiltere Lig Kupası’nı ve 2022/23’te ise Community Shield’ı kaldırdı.


Ayrılığa Giden Süreç Nasıl Gelişti


Jürgen Klopp, Liverpool’un resmi kanalına verdiği özel röportaja “Sezon sonunda kulüpten ayrılacağım. Bunun birçokları için şok olacağını anlayabiliyorum. Ama bunu açıklamayı deneyeceğim. Bu kulüpteki her şeyi çok seviyorum. Ancak enerjimin sonuna geldim.” cümleleriyle başladı.


Kararın sebebinin sağlığıyla ilgili herhangi bir gerekçeye dayanmadığını vurgulayan Jürgen Klopp, ayrılık kararını Kasım 2023’te kulüp yönetimiyle paylaştığını belirtti. Yeni sezonu planlama aşamasında geleceğinden emin olmadığını fark ettiğini paylaşan Klopp, “Oturup potansiyel transferleri ve bir sonraki yaz kampını konuşurken ‘Burada olup olmayacağımdan emin değilim.’ diye düşündüğümü fark ettim ve buna ben de şaşırdım. Yapmak istediğim şey bu değil ancak %100 doğru olduğuna inandığım şey bu. Bu kadar.” sözleriyle sürecin başlangıcını anlattı.


Jürgen Klopp, ayrılığını sezon devam ederken açıklaması hakkındaysa kulübe zaman kazandırmak için böyle bir yolu tercih ettiğinin altını çizdi. Daha önce Mainz ve Borussia Dortmund’dan da ayrılan Klopp, üçüncü kez bunu yaşamanın kendisini üzdüğünü de yaptığı röportajda paylaştı:


"Üçüncü kez bir takımdan ayrılmak zorunda kalıyorum ve bunu gerçekten istemiyorum. Ama bunu yapmak zorundayım. Gerçekten bildiğim bir şey var ki bu kararı verdiyseniz biraz erken davranmak en iyisidir. Bu kulüp, son yıllarda inşa ettiğimiz her şey için harika bir platform. Gelecek için harika bir temel oluşturduk ve bu durumda rahatsızlık verici olan tek şey doğru kararı vermek için yeterli zamanınızın olmamasıdır. Benim için bu çok önemliydi. Bu yüzden herkesi olabildiğince erken bilgilendirdim.”


Klopp Kararının Gerekçesini Anlattı


Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, sürecin gelişimini bu şekilde açıklarken neden bu kararı aldığına ilişkin de ayrıntılı bir şekilde kamuoyuna bilgi verdi.


“Geldiğimiz noktada Liverpool’un teknik direktörü olmak bir peri masalı ve planlanması çok zor bir şey. Bu ancak yaptığınız işe daime yüzde 100.000 bağlıysanız ve tüm hayatınızı buna adamışsanız mümkündür. Ben de aynen öyle yaptım. Ben normal bir adamım, sadece artık çok uzun süredir normal bir hayat yaşamıyorum. Normal bir hayat yaşayamayacak kadar yaşlanmayı beklemek istemiyorum. En azından bir noktada nasıl olduğunu ve özleyeceğimi görmek için denemem gerekiyor. Söylediğim gibi, bunu daha önce hiç yapmadım. Bu yüzden denemem gerekiyor ve bu benim için doğru an. Bunun kulüp için de doğru an olduğunu düşünüyorum çünkü artık bu işi gelecek yıldan itibaren yapamayacağım. Daha önce de yaptığım gibi ve artık doğru kişi ben değilim.”


“Eğer 10 yıl önce genç halimden bu takımı devralmasını isteseydiniz, bunu yapmak için bir tuğla duvarı aşardım. Ne yazık ki 24 yıldır bu işi yapıyorum ve bir ara hayatın aslında nasıl olduğuna bir bakmam gerekiyor. Çok geç olmadan bunu çözmem gerekiyor. Eşime şu şekilde anlatmaya çalıştım: Ben gerçek bir spor araba gibiyim; en iyisi değil ama oldukça iyi bir araba. Hâlâ 160, 170, 180 m/h hıza ulaşabiliyorum ama depo göstergesinin düştüğünü gören tek kişi benim. Bu durumda benzin istasyonuna gitmeniz gerekir.”


“Maçları Veda Gösterilerime Dönüştürmeyin”


Jürgen Klopp, ayrıntılı röportajının son bölümünde ise taraftarlara seslendi. Liverpool için sezon sonuna kadar ellerinden gelen her şeyi yapıp tamamen saha içine odaklanacaklarının garantisini veren Alman çalıştırıcı, taraftarlardan da bu şekilde hareket etmelerini istedi.


"Taraftarlardan isteğim şu: Lütfen maçları benim veda gösterilerime dönüştürmeyin. İlişkimizi biliyorum, bir kanıta ihtiyacım yok. Dış dünya bizi rahatsız etmek isteyecek ama biz daha da güçlenelim."


Buna karşın Liverpool taraftarlarının, karar açıklandığı andan itibaren özellikle sosyal medyada verdiği tepkiler, Klopp’un bu ricasının hayata geçip geçmeyeceği konusunda soru işaretlerini de beraberinde getirdi.


Liverpool, teknik direktörünün ayrılık kararının ardından ilk iç saha maçına pazar günü FA Cup’ta Norwich City’i ağırlayarak çıkacak.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page