Kadınlar Dünya Kupası’nda Şampiyon İspanya
top of page

Kadınlar Dünya Kupası’nda Şampiyon İspanya



İspanya, Sidney’de İngiltere'yi tek golle mağlup ederek tarihinde ilk kez Kadınlar Dünya Kupası'nı kazandı.


Geçen yıl İngiltere'nin uzatmalarda kazanıp kupaya uzandığı Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinin rövanşında, İspanya bu kez sol bek Olga Carmona'nın ilk yarıda attığı golle İngiltere’yi 1-0 mağlup etti.


İngiltere üst üste üçüncü maçta da ilk 11’ini değiştirmedi ve teknik direktör Sarina Wiegman, Nijerya'ya karşı oynanan son 16 maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle aldığı iki maçlık men cezasının ardından Lauren James'i ilk 11’e yerleştirmedi.


İspanya, başlangıç 11’inde tek bir değişiklik yaptı. Ballon d'Or sahibi Alexia Putellas yerine, 19 yaşındaki Salma Paralluelo karşılaşmaya ilk 11’de başladı.


İspanya, maçın ilk yarısında daha baskındı. Daha fazla topa sahip oldu ve daha iyi şanslar yakaladı.


Lucy Bronze'un yaptığı bir hata, İspanya'nın soldan hücum etmesine olanak sağladı ve Carmona, düzgün bir vuruşla İspanya’yı 29. dakikada öne geçirdi.


Sarina Wiegman, ikinci yarıda James ve Chloe Kelly'i oyuna aldı ve İngiltere maça ortak olmaya başladı.


Ancak buna rağmen İspanya, devrenin sonlarında bir penaltı kazanarak maçı kazanma fırsatını yakaladı. İngiltere kalecisi Mary Earps, penaltıda gole izin vermeyerek takımını maçta tuttu.


Ancak İspanya, maçın geri kalanında skoru korumayı başardı ve 1-0’lık galibiyetle tarihindeki ilk Kadınlar Dünya Kupası’nı kazandı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page