Kalvin Phillips Manchester City’den Ayrılmaya İstekli
top of page

Kalvin Phillips Manchester City’den Ayrılmaya İstekli



Kalvin Phillips'in yaz aylarında daha çok ilk 11’de forma giymek için Manchester City'den ayrılmaya istekli olduğu ve City’nin Premier League'deki rakibi Liverpool'a transfer olabileceği bildiriliyor.


27 yaşındaki oyuncu, 2022 yazında Leeds United'dan Manchester City'ye 49 milyon € bedelle transfer olduğundan beri tüm kulvarlarda sadece 405 dakika forma giydi. Phillips şimdi başka bir yere transfer olmak istiyor.


Liverpool, Phillips'e Etihad'dan bir çıkış yolu teklif etmeye istekli. Kırmızılar, Jude Bellingham’ın yüksek maliyeti sonrasında daha düşük maliyetli birkaç oyuncu transfer etmeye öncelik verdi.


Daily Star'a göre Phillips, yaklaşık 40 milyon €’ya mal olabilecek bir anlaşmayla Anfield'a gitmek istiyor. Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain ve James Milner ile sözleşmesi biten Liverpool'un gelecek sezondan önce orta saha oyuncularına ihtiyacı var ve Phillips, Jürgen Klopp'un kadrosuna büyük bir değer ve kalite katabilir.


Liverpool’un son aylarda bu pozisyonda yaşadığı eksiklikler onları bir dizi orta saha oyuncusuyla ilişkilendirdi. Daha önce Kırmızılar’ın orta sahadaki ana hedefi Jude Bellingham gibi görünüyordu.


Bununla birlikte Liverpool, kulübün gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılması pek olası olmadığından, Bellingham yerine birkaç pozisyonu desteklemek için daha ucuz oyunculara odaklanıyor.


Pep Guardiola, 2022 Dünya Kupası'ndan sonra omuz sakatlığından dönen Phillips'i, ana kadroya girmek için yeterince güçlü olmadığı gerekçesiyle ilk 11’den uzaklaştırdı.


İspanyol teknik direktör, Phillips'in kilosunu bile eleştirirken bu kesinlikle ikili arasındaki ilişkiye yardımcı olmadı. Gerçekten de Phillips, 2023'teki her maç için oynayabilir durumda olmasına rağmen tüm sezon boyunca bir Premier League maçına bile başlamadı.


West Ham United'ın da Declan Rice'ın yaz aylarındaki muhtemel ayrılığının ardından Phillips'in kariyerini tekrar canlandırmakla ilgilendiği bildiriliyor.


Transfermarkt, Kalvin Phillips'e 35 milyon € değer biçiyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page