Kariyeri Sakatlıklara Takılan 4 Yıldız
top of page

Kariyeri Sakatlıklara Takılan 4 Yıldız



Futbolda sakatlıklar, futbolcuların kariyerleri boyunca işlerinin bir parçası olarak tüm gerçekliğiyle onlara eşlik ediyor. Her futbolcu kariyerinin belirli bir bölümünde kimi küçük kimi büyük çapta onlarca sakatlıkla mücadele ederken birçoğu bu süreci atlatıp kariyerlerini kaldıkları yerden sürdürüyorlar.

Öte yandan bazı futbolcular ise o kadar şanslı olmuyor. Öyle ki futbol tarihinde birçok büyük yıldız, yaşadıkları sakatlıklardan sonra kariyerlerindeki düşüşe engel olamayıp bazıları ise futbolu bırakmak zorunda bile kalabiliyor.


Efsane Fransız Erken Yaşta Veda Etti


Just Fontaine, Fransız futbolunun en büyük efsaneleri arasına girebilecek bir potansiyel taşıyordu. Fransız ekiplerinden Nice ve Stade Reims formalarını giyen oyuncu, özellikle Stade Reims kariyerinde 131 maçta attığı 122 gol ile lige damga vuruyordu.

Bu performansının üstüne 1958 FIFA Dünya Kupası’nda Fransa milli takımıyla çıktığı 6 maçta 13 gol atarak turnuvanın Altın Ayakkabı ödülünü de alan Fontaine, toplamda 21 maçlık milli takım kariyerini ise 30 golle bitirdi.

1962 yılında yaşadığı sakatlıktan sonra henüz 29 yaşında sahalara veda eden oyuncu, hala Fransa milli takımı tarihinin en büyük efsaneleri arasında sayılıyor.

Tıpkı Fontaine de olduğu gibi kendi ülkesinin milli efsaneleri arasında yer alan ve gelmiş geçmiş en büyük forvetlerden biri sayılan Marco van Basten de sakatlıklar yüzünden erken denilebilecek bir yaşta, 31 yaşında, emekliliğini duyurdu.

Buna karşın kulüp takımlarında 373 maçta 277, milli takımında ise 58 maçta 24 gol atan Marc van Basten için sakatlıkların olmadığı bir senaryo bugün bile merak ediliyor.


Sakatlıklar Yükselişlerini Engelledi


Sakatlıklar olmasaydı ne olurdu sorusuna en çok muhatap olan isim ise Brezilyalı Ronaldo Nazario olarak öne çıkıyor.

Kimilerine göre tarihin en yetenekli futbolcusu olarak gösterilen Ronaldo, Barcelona ve Inter’de en üst düzey performanslarını sergiledikten sonra bugün bile hatırlanan Lazio maçında dizlerini feda etmişti.

Buna karşın geri dönmeyi başaran ve Real Madrid’de bir Ballon d’Or kazanan oyuncu, birçok otoriteye göre sakatlığın etkisiyle daha da olağanüstü bir kariyeri kaçırdı. Sakatlıklara fazla kilolar ve profesyonellikten uzak yaşam tarzı da eklenince Ronaldo futbolu ülkesinde 35 yaşında bıraktı.

Brezilya’nın süper yeteneği Ronaldo gibi İngilizlerin süper yeteneği Michael Owen da sakatlıklarla bir hayli uğraştı. Liverpool kariyerinde belki de dünyanın en elit forveti olarak gösterilen oyuncu, Real Madrid’e transfer olduğu dönemden sonrasında sakatlıklar sebebiyle bir türlü eskisi gibi oynayamadı.

Kariyerinin son bölümünde Newcastle United ve Manchester United formaları da giyen Owen, futbola Stoke City’de veda etti.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
BEYAZ-01_edited.png
  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • Heyecan - Beyaz Çember
visa-mastercard-logo.jpg

Copyright © 2020 Lobby Lobos Reklam Her hakkı saklıdır. FourFourTwo.com'da yer alan hiçbir içerik,

FourFourTwo.com'un yazılı onayı olmaksızın yayınlanamaz, yeniden yazılamaz ve bu içeriklerin dağıtımı yapılamaz.

bottom of page