“Kaybetmeyi Hak Etmedik”
top of page

“Kaybetmeyi Hak Etmedik”



Manchester City’nin İstanbul’da Inter’ı 1-0 yendiği Şampiyonlar Ligi finalinin ardından her iki takım cephesinden de önemli açıklamalar geldi.


Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi, maçı kaybetmeyi hak etmediklerini söyleyerek takımını tebrik etti.


İtalyan teknik direktör, "Pişmanlık duymanız normal. Kaybetmek spordaki en kötü şeydir. Aynı zamanda oyuncularımın sezon boyunca ve finaldeki performanslarıyla gurur duymaları gerekiyor. Harika bir rakibe karşı oynadık ama kesinlikle kaybetmeyi hak etmedik." şeklinde konuştu.


2009 ve 2011 yıllarından sonra kariyerinin üçüncü Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanan Pep Guardiola ise turnuvanın zorluğundan bahsetti.


Guardiola: “Yorgunum, sakin ve tabii ki memnunum. Bu lanet kupayı kazanmak çok zor. İmkânsız bir şey. Onlar gerçekten çok iyiydi. Sizi üzerlerine çekiyorlar ve hemen forvete pas atıyorlar, çok iyi bağlantı kuruyorlar. Topu tutup diğer tarafa koşabiliyorlar. İlk yarı çok endişeliydik. Boştaki adam John Stones'tu ve onu bulamadık.”


“Ama asıl önemli olan sabırlı olmaktı. Devre arasında, bir önceki finalde Chelsea'ye karşı 1-0 geride olduğumuzu hatırlattım.”


“Bu turnuvada şanslı olmak zorundasınız. Maçın sonunda Ederson'un kurtarışları olmasa belki de maç uzatmalara gidecekti.”


Guardiola, iki yıl önce Chelsea'ye karşı alınan 1-0'lık yenilgiden bu yana takımının nasıl bir gelişim gösterdiği sorusu üzerine şunları söyledi: “Bence ceza sahası içinde biraz daha iyi savunma yapıyoruz. Savunma dörtlüsünde 4 stoper oynadığında daha sağlam olduğumuzu hissediyorum.”


Ayrıca Pep Guardiola, maçın ardından bu turnuvayı en fazla kazanan Real Madrid’e gönderme yaptı.


52 yaşındaki çalıştırıcı, "Dikkat et Real Madrid, bizden 13 kupa uzaklıkta olabilirsin ama senin için geliyoruz. Eğer biraz olsun uyursan, seni yakalarız." şeklinde konuştu.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page