Kim Min-Jae İngiltere Yolunda
top of page

Kim Min-Jae İngiltere Yolunda



Manchester United, şu anda Napoli stoperi Kim Min-jae'yi transfer etmek için oldukça yoğun çalışıyor. Güney Koreli stoperin sözleşmesinde yer alan serbest kalma maddesi, Kırmızı Şeytanlar’ın oyuncuyu çok daha uygun bir fiyata almasına olanak sağlasa da Napoli de oyuncusuna bir fiyat biçiyor.


Erik ten Hag, Min-jae'yi savunmanın merkezinde Raphael Varane’a uygun bir alternatif olarak görüyor. Öyle ki Varane’ın sık sakatlanması, Fransız oyuncunun sürelerinin azalmasına sebep oluyor.


Harry Maguire ve Victor Lindelof, Hollandalı teknik direktörle giderek daha kısıtlı süreler aldıktan sonra takımdan ayrılacak gibi görünüyorlar. Her ikisinin de ayrılması durumunda makul bir maliyeti bulunan Kim Min-jae’nin Manchester United’a transfer olması bekleniyor.


90min'e göre, Min-jae'nin Napoli ile olan mevcut sözleşmesinde bir serbest kalma maddesi var. Bu da onun, temmuz ayına kadar 40 milyon € ile 60 milyon € arasında bir bedelle transfer edilmesini mümkün kılıyor.


Gelen haberler, Napoli'nin yıldız defans oyuncusuyla umutsuzca yeni sözleşme imzalamak istediğini bildiriyor. Kulüp, Güney Koreli stoperi 100 milyon €’dan aşağıya bir bedelle kaybetmekten endişe ediyor.


Min-jae, Napoli'ye geçen temmuz ayında Fenerbahçe'den 18 milyon € bedelle katıldı ve İtalyan ekibiyle 2025’e kadar sözleşme imzaladı.


Oyuncunun, serbest kalma maddesinin temmuz ayının ilk iki haftasında devreye gireceği hesap edildiği için Napoli, uygun bir teklif karşısında Kim’in gidişini engellemeyi düşünmüyor.


Manchester United, Kim'in menajerleriyle potansiyel bir transfer için görüşmelerde bulundu. Buna karşın 26 yaşındaki oyuncuyla ilgilenen tek İngiliz kulübü onlar değil. Hem Liverpool hem de Newcastle United da Kim’i transfer etme konusunda istekli.


Bu gelişmeler olurken Güney Koreli defans oyuncusu ise, bir gün Premier League'de oynama arzusunu dile getirerek büyük bir hamle yaptı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page