Koronavirüs'ün Merkez Üssüne Dayanan Bir Futbol Kulübü: Wuhan Zall İle Tanışın!
top of page

Koronavirüs'ün Merkez Üssüne Dayanan Bir Futbol Kulübü: Wuhan Zall İle Tanışın!

COVID-19, hem Çin Süper Ligi'nin başlangıcının ertelenmesine hem de futbol kulübü Wuhan Zall'ın, Avrupa'da mahsur kalmasına neden oldu.



Çin Süper Lig kulübü Wuhan Zall'da işler yolundaydı. Ta ki koronavirüs gelinceye kadar...


'Dokuz Başlı Kuş' lakaplı kulüp 2019'da şimdiye kadarki en iyi sezonunu geçirmişti, ancak kendi şehirlerinin uluslararası bir krizin merkez üssü olmasından sonra 2020'nin ilk birkaç haftasını sürgünde geçirdiler.


Salgının merkezindeki şehirden Çinli futbol takımı Wuhan Zall, 29 Ocak 2020'de Malaga Costa del Sol Havalimanı'na geldi.
Wuhan Zall, Çinli Futbol Takımı 29 Ocak 2020'de Malaga Costa del Sol Havalimanı'nına geldi.

Zall, önceki kulüp Wuhan Guanggu'un tuhaf koşullarda katlanmasından aylar sonra 2009'da kuruldu. Yıldız oyuncu Li Weifeng'in dahil olduğu bir orta saha mücadelesinden sonra, Çin FA, sekiz maç için Li ve Beijing Guoan oyuncusu Lu Jiang'ı cezalandırdı. Bu cezayla, Guanggu'yu Çin Süper Ligi'nden çekilmelerini ve ülkenin lig sistemine tekrar girmelerini yasaklayacak kadar ileri gidilmesi, Çin takımını çileden çıkardı.


İki promosyon, 2013'te Zall'ı Süper Lig'e çıkmasını sağladı - hatta David Beckham bile takımı ziyaret etti ve antrenman maçında gömlek ve kravatla frikik kullandı. Becks, yalnızca kameraların karşısında, düşme taklidi yaparak onlara bir şans vermişti.


Yine de kulübün o şaşaalı günleri pek iyi gitmedi: ilk yarışta düştüler, önümüzdeki beş sezonu ikinci ligte geçirdiler. Bir zamanlar Juventuslu olan Ciro Ferrara, başarı sağlayamayan yöneticiler arasındaydı.


Eski Everton orta saha oyuncusu Li Tie patron olarak geldiğinde, kulübü ikinci yapmaya ve ardından Süper QPR üyesi Stephane Mbia da dahil olmak üzere desteklenen bir ekip tarafından Süper Lig'de altıncı sırada yer alabildi.


Ancak kulüp, Li Tie'in Çin milli takımının yeni teknik direktörü olduğu Ocak ayının başlarında yetenekli menajerini kaybetti.


Sonra, koronavirüs her şeyi değiştirdi.

Hastalık, kadronun eve dönmesini engelledi: salgın ilan edildiğinde Çin'in başka bir bölgesindeydiler ve şehir kilitlenmişti. İspanya'daki bir eğitim kampına seyahat ettiler, ancak Rus tarafı Krasnodar ve Cebelitarık Europa Point, hiçbir Çinlinin hastalık belirtisi göstermemesine rağmen anlaşmayı iptal ettiler.


Eminiz ki Wuhan Zall oyuncuları eve döndüklerinde, geride bıraktıklarından çok farklı bir şehir bulacaklar...

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page