Koronavirüse Yakalanan 10 Valencia Oyuncusu ve Personelin Tamamı İyileşmeyi Başardı
top of page

Koronavirüse Yakalanan 10 Valencia Oyuncusu ve Personelin Tamamı İyileşmeyi Başardı

Güncelleme tarihi: 11 Nis 2020



Hepimiz bu aralar sınandığımız zamanlardan geçiyoruz. Vahim durumlar ve can sıkıntısı seviyelerimiz son birkaç hafta içinde yeni boyutlara ulaştı.


Bu yüzden iyi haberler getirme fırsatı bulduğumuzda, kesinlikle bunun tadını çıkarıyoruz. Çarşamba günkü modumuzu yükselten haber, koronavirüsten en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İspanya'dan geliyor.


İspanya, İtalya'nın ardından virüsten en çok etkilenen ikinci Avrupa ülkesi ve birçok sportif isim de virüsle uğraşmak zorunda kaldı. Özellikle darbe alan bir kulüp, on kişilik futbolcu eve antrenman personelinden oluşan ekibiyle iki hafta önce hastalığa yakalandığını öğrenen Valencia.


Ama neyse ki, bu aşırı kasvetli ve karanlık tünelin sonunda bir ışık var. Marca, enfekte olmuş on kişinin hepsinin koronavirüs için negatif test edildiğini ve tam iyileşmeyi tamamladığını doğruladı.


Eski Manchester City savunucusu Eliaquim Mangala, Ezequiel Garay ve Jose Gayá'nın virüse yakalandıkları onaylandı, ancak kulüp gizliliklerini korumak için virüs bulaşmış diğer yedi personelin adlarını anonim tutmayı seçti.



Valencia, Şubat ayının ortalarında Şampiyonlar Ligi için koronavirüs Avrupa merkez üssünü ziyaret ettikten sonra şimdiye kadarki hastalığın en sert isabet ettiği kulüp oldu. Los Ches, Atalanta'yla karşılaşmak için Bergamo'ya gittiğinde, maç hınca hınç dolu bir stadyumun önünde oynandı.


Atalanta daha sonra Valencia'ya gittiğinde tehlikeli durum nedeniyle maç, kapalı kapılar ardında oynandı. Ancak futbolda en çok doğrulanan vakaları kaydeden İspanyol tarafı zaten çoktan hasarı almıştı.


Yine de tam iyileşme haberleri, tüm Avrupa'da futbolun durmasına neden olan virüse karşı mücadelede olumlu bir not. Umarım haftalar geçtikçe daha fazla başarı hikayesi görmeye başlarız.



 

Bu makale ilk olarak 90.Min'de, 1 Nisan 2020 tarihinde yayınlanmıştır.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. FourFourTwo Türkiye’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Çeviri: Simge Yazıcı

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page