Liverpool’a Sürpriz Gelir Oluşabilir
top of page

Liverpool’a Sürpriz Gelir Oluşabilir



Liverpool, Jordan Henderson ve Fabinho'yu Suudi Pro Ligi'ne satabilir.


Kırmızılar, bu ikilinin ayrılmasından 60 milyon € kazanarak Jürgen Klopp'a transfer piyasasında harcayabileceği bir bütçe oluşturabilir. The Athletic'ten David Ornstein'ın haberine göre, İngiliz milli oyuncu Henderson, Liverpool’un efsane kaptanı Steven Gerrard'ın yanına gidebilir.


Ancak şimdi Ornstein, Al Ittihad'ın da Merseyside'dan bir orta saha oyuncusu için arayışta olduğunu ve N'Golo Kante ile birlikte oynaması amacıyla Fabinho için Liverpool’a 45 milyon € teklif etmeye hazır olduğunu bildirdi.


Bu teklif, Klopp için büyük bir ikilem yaratıyor. Bir yandan Fabinho, Liverpool'un birincil 6 numarası olarak kötü bir sezon geçirdi ve gelecek sezon 30 yaşına girecek. Kulübün 2018'de Brezilyalı oyuncu için Monaco'ya ödediği 45 milyon €’yu telafi etmek için başka bir şans elde etmesi pek olası değil.


Ancak Liverpool; bu yaz Alex Oxlade-Chamberlain, James Milner ve Naby Keita olmak üzere üç orta saha oyuncusuna veda etti bile. Henderson ile bu sayı dörde çıkabilir. Bu pozisyondaki beş üst düzey oyuncunun birden ayrılmasına izin vermek, eşi benzeri görülmemiş bir durum olur. Thiago Alcantara'nın da takımdaki geleceğinin garanti olmadığı konuşuluyor.


Ancak Liverpool'un, yeni orta saha oyuncuları transferleri üzerinde çalıştığı söyleniyor. Southampton'dan Romeo Lavia, 45 milyon €’luk değeriyle ciddi bir hedef ve Fabinho'nun yerini hem ücret hem de pozisyon açısından doldurabilir.


Dominik Szoboszlai ve Alexis Mac Allister, bu yaz takıma katıldı ancak Kırmızılar’ın orta sahada daha fazla güce ihtiyaç duyması muhtemel. Bu pozisyondaki diğer seçenekler sadece Stefan Bajcetic, Harvey Elliott ve Curtis Jones.

Orta sahaya yapılacak takviyelerin yanı sıra Klopp'un bu yaz bir sol bek istediği söyleniyor.


Fabinho, Transfermarkt tarafından 42 milyon € değerinde görülüyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page