Liverpool Dominik Szoboszlai’yi Transfer Etti
top of page

Liverpool Dominik Szoboszlai’yi Transfer Etti



2023 yaz transfer döneminde büyük bir kadro yenilenmesi planlayan Liverpool, Alexis Mac Allister’ın ardından yaz dönemindeki ikinci transferini yaptı.


Kırmızılar, RB Leipzig’den 22 yaşındaki Macar ofansif orta saha Dominik Szoboszlai’yi kadrosuna kattı. Szoboszlai, Liverpool ile 2028 yılına kadar sözleşme imzaladı.


Macar oyuncu, ofansif orta saha olmasına rağmen 8 numara pozisyonunda da oynayabiliyor. Liverpool’un 8 numaralı forması, bundan sonra Szoboszlai’ye ait olacak.


Dominik Szoboszlai, 2022/23 sezonunda RB Leipzig formasıyla 46 maça çıktı. 10 gol ve 13 asist üreten Szoboszlai, takımıyla birlikte Almanya Kupası şampiyonluğu yaşamayı başardı.


Macar orta saha, Liverpool’a transferinin ardından büyük bir Steven Gerrard hayranı olduğunu söyledi:


"Steven Gerrard dövmem var. Dürüst olmak gerekirse çocukken çok fazla futbol izlemezdim ama Şampiyonlar Ligi olduğunda izlerdim ve o en büyüklerden biriydi."


Ayrıca Szoboslai, Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp hakkında; "Jürgen Klopp, rakipsiz bir çekim gücüne sahip. Beni aradığında 'bu gerçekten iyi bir şey olabilir' dedim." ifadelerini kullandı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page