Manchester City Rüyasını Gerçekleştirdi
top of page

Manchester City Rüyasını Gerçekleştirdi



Pep Guardiola’yı göreve getirdiği günden itibaren UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu hedefleyen Manchester City, nihayet amacına ulaştı.


İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Inter ile karşılaşan İngiliz temsilcisi, rakibini Rodri’nin 68. dakikada attığı şık golle 1-0 mağlup etmeyi başardı.


Böylelikle modern Şampiyonlar Ligi dönemindeki ilk şampiyonluğunu yaşayan Manchester City’de futbolcular, teknik heyet ve taraftarlar maç sonunda büyük sevinç yaşadı.


Pep Guardiola Tarihe Geçmeye Devam Ediyor


Manchester City’nin başında çok uzun süredir hayal ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşayan Pep Guardiola, kariyerindeki 35. kupasını İstanbul’da kazandı.


Bu sezon Manchester ekibiyle Premier League, FA Cup ve UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanarak tarihi bir üçlemeye imza atan Katalan teknik direktör, Barcelona’dan (2008/09) sonra bir kez daha aynı sezonda 3 kupa kazandı. Pep Guardiola böylece, tarihte iki farklı takımla üçleme yapmayı başaran ilk isim oldu.


Manchester City ise İngiliz futbol tarihinde 1998/99 sezonundaki Manchester United’ın ardından bir sezonda yarıştığı 3 büyük turnuvada da zafere ulaşan ilk ekip oldu.


İngiltere Premier League’i Arsenal’ın önünde şampiyon tamamlayan Manchester City, FA Cup finalinde ezeli rakibi Manchester United’ı, Şampiyonlar Ligi finalinde ise İtalyan temsilcisi Inter’i mağlup etti.


İki İsim Tarihe Geçti


Manchester City’e sezon başında Borussia Dortmund’dan transfer olan Erling Haaland, sezonu çıktığı 53 maçta attığı 52 golle tamamladı ve kırılması güç rekorlara imza attı.


Premier League’i gol kralı olarak tamamlayan Erling Haaland, aynı başarıyı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de yaşadı ve tarihte bunu başaran 4 isimden biri oldu.


Daha önce Dwight Yorke (98/99), Ruud van Nistelrooy (02/03) ve Cristiano Ronaldo (07/08) da hem Kupa 1’de hem de Premier League’de gol krallığı yaşamışlardı.


Erling Haaland’ın bu başarısının yanında Manchester City’nin UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuyla tarihe geçen bir başka isim daha vardı: Julian Alvarez.


2022 FIFA Dünya Kupası’nda Arjantin ile şampiyonluk yaşayan Julian Alvarez, aynı sezonda kulüp takımıyla yarıştığı 3 büyük turnuvayı da kazanarak tarihte bunu başaran ilk futbolcu oldu.


Öte yandan Julian Alvarez, 2000'den sonra aynı yıl içinde hem Dünya Kupası hem de Şampiyonlar Ligi'ni kazanan üçüncü oyuncu oldu. Daha önce bunu 2002 yılında Roberto Carlos ve 2018’de ise Raphael Varane başarmıştı.


Hakan Çalhanoğlu da Başaramadı


UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde bu sezon Inter formasıyla yer alan Hakan Çalhanoğlu, Avrupa’nın 1 numaralı organizasyonunda finale ulaşan 5. Türk milli oyuncu olmuştu.


Daha önce Yıldıray Baştürk (2001/02), Hamit Altıntop (2009/10), Nuri Şahin (2012/13) ve Arda Turan (2013/14), finale yükseleler de kupa sevinci yaşayamamışlardı.


Inter formasıyla tarihe geçmek isteyen Hakan Çalhanoğlu da şampiyonluğa ulaşamadı ve öncüllerinin arasına katıldı. Milli oyuncu 90 dakikanın tamamında sahada yer alsa da takımıyla birlikte Inter’i kupaya götürecek performansı sergileyemedi.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page