Manchester City UEFA Süper Kupa’yı Kazandı
top of page

Manchester City UEFA Süper Kupa’yı Kazandı



Avrupa’da sezonun ilk kupası olan UEFA Süper Kupa, salı akşamı Yunanistan’ın Atina kentinde sahibini buldu. Şampiyonlar Ligi şampiyonu Manchester City ve Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla, yeni sezonun ilk kupasını kazanmak için mücadele etti.


Sevilla, ilk yarıyı Youssef En-Nesyri’nin golüyle 1-0 önde tamamlamayı başarsa da Manchester City; İspanyol rakibine 63’te Cole Palmer’ın golüyle yanıt verdi.


Karşılaşmanın kalanında Manchester City, ikinci golü bulmaya çalıştı ancak fırsatları değerlendiremedi. 90 dakika, 1-1’lik skorla sona erdi.


90 dakikanın sonunda ise ilginç bir an yaşandı. Statüye göre 15’er dakikalık iki uzatma devresi oynanması gereken karşılaşmada, direkt olarak penaltı vuruşlarına geçildi.


Manchester City, kullandığı 5 penaltının tamamını gole çevirirken Sevilla’da Nemanja Gudelj; takımının 5. penaltı vuruşunda direğe takıldı.


Manchester City, penaltılar sonucunda 5-4 kazanarak tarihinin ilk UEFA Süper Kupası’nı kazandı.


Guardiola’nın City’de 15. Kupası


Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, dün akşam kazandığı Süper Kupa ile birlikte Manchester City kariyerinin 15.kupasını kazanmış oldu. İspanyol teknik direktör, bu sayıya İngiltere’deki 8. sezonunun başında ulaştı.


Manchester’ın mavi tarafına 1 Şampiyonlar Ligi, 5 Premier League, 2 FA Cup, 4 Lig Kupası, 2 Community Shield getiren 52 yaşındaki Pep Guardiola; dün akşam itibarıyla Manchester City kariyerinin 15. kupasını kazandı.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page