Manchester United Kaleci Transferi İçin 3 Hedef Belirledi
top of page

Manchester United Kaleci Transferi İçin 3 Hedef Belirledi



Manchester United, uzun süredir kalesini koruyan David De Gea'nın yerine yeni bir kaleci almak istiyor. Tüm adayların arasından üç isim, diğerlerinden sıyrılıp öne çıkıyor.


Geçen hafta UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla'ya mağlup olan Manchester United’ın İspanyol eldiveninin Old Trafford'daki döneminin sona erdiği iddia ediliyor. De Gea, pazar günü FA Cup'ta Brighton'a karşı iyi bir performans göstererek kendini kurtarmış olsa da yine de penaltı vuruşlarından hiçbirinde kalesini gole kapayamadı.


Erik ten Hag, geriden oyun kurabilecek bir kaleci istiyor. Hal böyle olunca De Gea'nın teknik beceri eksikliğinin Manchester United'ın oyun kurulumunu sekteye uğrattığını düşünen Ten Hag, Kırmızı Şeytanlar için yeni kaleci seçeneklerini değerlendirmeye hazırlanıyor.


GiveMeSport'a göre; De Gea'nın maaş kesintisini kabul etme konusundaki isteksizliği, kulübün onun yerine üç isimden birini düşüneceği anlamına geliyor: Valencia'dan Girogi Mamardashvili, Porto'dan Diogo Costa ve Brentford'dan David Raya.


Valencia şu anda La Liga'da mücadele ederken ve küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Hal böyle olunca Mamardashvili, yaklaşık 50 milyon € olarak tahmin edilen değerinden çok daha düşük bir fiyata satın alınabilir. Chelsea ve Tottenham Hotspur da oyuncuyu takip ediyor.


Raya'nın kontratının bitmesine ise sadece bir yılı kaldı ve kariyerinde elde etmek isteyeceği başka hedefleri olduğu düşünülürse United için akıllıca bir transfer gibi görünebilir. İspanyol oyuncu, United için iyi bir hedefken Brenftfod, bir sonraki sezon Avrupa’ya katılmaya hak kazanması halinde onunla daha iyi şartlarda bir sözleşme imzalayabilir.


Bir diğer aday Diogo Costa’nın ise sözleşmesinde yaklaşık 75 milyon €’luk bir serbest kalma maddesi var. Porto'nun bu konuda taviz vermesinin pek olası olmadığı düşünüldüğünde Costa, United için gidilecek son hedef olabilir.


32 yaşındaki De Gea'nın 2019’da imzaladığı şu anki sözleşmesi, haftada yaklaşık 340.000 €’luk göz alıcı şartlar barındırıyor. Sözleşme, +1 yıl kalma opsiyonuyla bu yaz sona eriyor. United, ideal durumda onun maaşını düşürmesini ve takımda kalmasını isterdi.


Transfermarkt, İspanyol eldivene 15 milyon € değer biçiyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page