Mikel Arteta Aynı Sorundan Yakınıyor
top of page

Mikel Arteta Aynı Sorundan Yakınıyor



Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, West Ham United mağlubiyetinin ardından takımıyla ilgili büyük bir sorunun altını çizdi.


Topçular, West Ham United karşısında ilk 10 dakikada Gabriel Jesus ve Martin Odegaard’ın golleriyle öne geçerek hızlı bir başlangıç yaptı. Bukayo Saka, ikinci yarıda penaltı noktasından skoru 3-1’e getirme fırsatını kaçırdı ve bu pozisyondan iki dakika sonra Jarrod Bowen takımı adına eşitliği sağladı.


Maçın ardından Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta, takımının maçın ilk 10 dakikasından sonra mental bir mücadeleye girdiğini söyledi.


arsenal.com'a konuşan Arteta, "50.dakikadan sonra 3-1 öne geçebileceğimiz başka bir an daha vardı ve maç muhtemelen bitebilirdi. Ancak kaçan penaltıdan yalnızca 2 dakika sonrasında gol yedik. Bu futbolun bir parçası. Benim endişem 2-0'dan sonra o büyük hatayı yapıp o anda oyunun ne gerektirdiğini anlamamamız.” dedi.


"O anda gidip rakip takımı etkisiz hale getirmek için o acımasız zihniyete ihtiyacımız vardı. Bir takımı etkisiz hale getirmek için şansınız varsa bunu yapmalısınız. Bugün bunu yapmadık. Premier League'de bunu yapmadığınızda rakibiniz bir aşamada geri dönüp biraz ivme kazanır."


Arsenal geçtiğimiz hafta da Liverpool karşısında 2-0 öne geçip karşılaşmayı 2-2’lik skorla bitirmiş ve puan kaybetmişti. Arteta, West Ham United karşılaşmasından sonra bu iki maçı da karşılaştırdı.


Maçın Anfield'dakine benzer şekilde ilerlediği hakkında gelen soruya, "Yaşananlar açısından çok farklıydı. Ancak benzerliği kabul etmeliyiz. Maçı bitirme şansına sahipken bunu yapamamak ve kendimize güvenmemek şu anda aklımızda yer almasını isteyeceğimiz en son şey.” dedi.


"Bu bir sonraki aşamamız. Fırsatınız varken bunu yapmalısınız. Aynı amaçla ve daha fazlasıyla oynamalı ve rakibe hiçbir şey vermemelisiniz."


Arsenal, cuma günü Southampton'ı konuk edecek.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page