Mikel Arteta Kimmich’i İstiyor
top of page

Mikel Arteta Kimmich’i İstiyor



Arsenal, yeni sezon öncesinde kadrosunu tamamlamak için Bayern Münih’in süper yıldızı Joshua Kimmich için harekete geçebilir.


Topçular, an itibarıyla ABD’de sezon öncesi hazırlıklarını sürdürürken Declan Rice, Jurrien Timber ve Kai Havertz’i toplamda yaklaşık 230 milyon € karşılığında kadrosuna kattı. Bununla birlikte Mikel Arteta’nın, kadroya daha fazla takviye yapabileceği belirtildi.


Thomas Partey’nin takımdan ayrılması gündemdeyken Bayern Münih’in, değiştirdiği transfer politikası sonrasında Kimmich’in ayrılığına izin verebileceği iddia ediliyor.


Kicker muhabiri Georg Holzner, Bavyeralıların daha önce dokunulmaz olan Kimmich'i artık satılamaz olarak görmediğini ve süper yıldızın üzerine yaklaşık 60 milyon €’luk bir fiyat etiketi koyduğunu açıkladı.


Kariyerine sağ bek olarak başlayan Alman oyuncu, Thiago Alcantara'nın Allianz Arena'dan ayrılmasının ardından orta saha rolüne adapte oldu. Bununla birlikte, uzun süredir Almanya’da şampiyonluğu kimselere bırakmayan Bayern, bu yaz Kimmich ile yollarını ayırabilir. Marca’nın mayıs ayında bildirdiği üzere Mikel Arteta, Alman yıldızın büyük bir hayranı.


Kimmich, Arteta'nın 3-2-4-1 dizilişinde Declan Rice'ın yanında orta sahaya yerleşebilir ve onların arkasında ise Ben White, William Saliba ve Gabriel üçlüsü yer alabilir. Orta sahadaki diğer iki pozisyonun ise kaptan Martin Odegaard, Emile Smith Rowe veya Kai Havertz'den oluşması bekleniyor.


Kimmich takıma büyük bir katkı sunacak olsa da Alman oyuncuyla ilgilenen tek takım Arsenal değil. Manchester City, Kyle Walker veya Joao Cancelo’yu Bayern’e gönderme karşılığında Joshua Kimmich’i kadrosuna katabilir. Barcelona ve Manchester United’ın gözü de yine Kimmich’in üzerinde.


Holzner, Bayern Münih’in Kimmich’in yanı sıra Leon Goretzka için de teklifleri dinlemeye hazır olduğunu aktardı.


Kimmich’e Transfermarkt tarafından yaklaşık 75 milyon € değer biçiliyor.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page